Veiligheid

Geavanceerde technologie, waaronder slimme sensoren die je omgeving bewaken en je waarschuwen voor gevaar, helpt de Eclipse Cross PHEV bij de hoge allround veiligheidsstandaard die deze auto biedt.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC)

Blijf op veilige afstand van je voorliggers

Bewaart een vooraf ingestelde afstand tot je voorligger met behulp van radartechnologie, voor extra veiligheid en onbezorgd rijplezier. Zeer nuttig bij druk verkeer en files op snelwegen.  

FORWARD COLLISION MITIGATION (FCM)

Remt je automatisch af om een mogelijke aanrijding te voorkomen

Als een extra paar ogen houdt FCM de weg voor je in de gaten met camera- en laser-radartechnologie om ieders veiligheid te helpen waarborgen. Zodra gevaar ontstaat voor een frontale botsing, waarschuwt het systeem met een akoestisch signaal en activeert het automatisch het remsysteem om een aanrijding te voorkomen of de impact van een frontale botsing zo veel mogelijk te beperken. 

LANE DEPARTURE WARNING (LDW)

Zodra je ongewild je rijstrook dreigt te verlaten, roept je auto je tot de orde

Deze veiligheidsvoorziening waarschuwt met een akoestisch signaal en een melding op het instrumentenpaneel zodra je auto de rijstrook dreigt te verlaten met de richtingaanwijzers uitgeschakeld.  

BLIND SPOT WARNING (BSW)

Neemt automatisch alles in je dode hoeken waar

Radarsensoren in de achterbumper nemen voertuigen in je dode hoeken achter waar, voor extra veiligheid. Zodra een voertuig of object in een dode hoek wordt waargenomen, waarschuwt het systeem je met een lichtsignaal op de betreffende buitenspiegel en een akoestisch signaal.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA)

Sensoren helpen je veilig achteruitrijden

Handig bij het achteruit verlaten van een parkeerplek. Deze veiligheidsvoorziening geeft een akoestisch signaal en toont een melding op het multi-informatiedisplay zodra de sensoren in de achterbumper een naderend voertuig waarnemen, terwijl de achteruitversnelling is ingeschakeld. 

MULTI AROUND MONITOR

Ingebouwde camera's maken parkeren kinderlijk eenvoudig

Parkeer veilig en ontspannen. Ingebouwde camera's aan de voor- en achterzijde en op de flanken werken samen om je auto vanuit diverse gezichtspunten weer te geven op het display (inclusief een bovenaanzicht), om zo dode hoeken zichtbaar te maken. 

ULTRASONIC MISACCELERATION MITIGATION SYSTEM (UMS)

Geen schrikreacties meer tijdens parkeren

Zodra de sensoren voor of achter een obstakel waarnemen, klinkt er een akoestisch signaal en verschijnt er een waarschuwing op het display. Ook wordt het motorvermogen direct teruggeschroefd wanneer je vanuit stilstand per ongeluk flink gas geeft.  

AUTOMATIC HIGH BEAM (AHB)

Bedient automatisch het grootlicht

Dit systeem wisselt, afhankelijk van de rijomstandigheden en voertuigen voor je, automatisch tussen dimlicht en grootlicht, zodat je beide handen aan het stuur kunt houden.

7 SRS AIRBAGS

Optimale bescherming voor alle inzittenden

Frontairbags, zij- en, gordijnairbags en een knieairbag voor de bestuurder beschermen jou en je passagiers bij een botsing.

BESCHERMENDE RISE-CARROSSERIE

Absorbeert botsenergie bij een aanrijding

De bescherming bij een botsing wordt aanmerkelijk verhoogd de RISE-carrosserie van Mitsubishi Motors. Deze zorgt voor een efficiënte absorptie en weggeleiding van botsenergie, terwijl de kooiconstructie zo veel mogelijk intact blijft.

HILL START ASSIST (HSA)

Voorkomt achteruitrollen op een helling

HSA maakt het eenvoudiger om weg te rijden op een steile helling door te voorkomen dat de auto ongewild achteruitrolt. Het systeem houdt de remmen automatisch nog twee seconden vast nadat je je voet van het rempedaal hebt genomen. 

ECLIPSE CROSS PHEV

Wat is je volgende stap?