Ontdek Mitsubishi Motors

Hybride auto rijden

Op zoek naar meer informatie over hybride? Ontdek de voordelen van hybride rijden met Mitsubishi.

Hybride rijden

Het beste van twee werelden; dat is hybride rijden met Mitsubishi. Door de innovatieve samenwerking tussen een verbrandingsmotor en een elektromotor zijn hybride auto’s duurzaam en zuinig, maar leveren ze niet in op rijbereik. Sterker nog, met een hybride auto kom je een heel stuk verder op een volle tank dan de meeste auto’s met alleen een verbrandingsmotor.

Op deze manier bespaar je dus niet alleen geld op brandstofkosten, maar draag je ook bij aan een beter klimaat. Met een hybride auto kies je voor maximale efficiëntie.

Hybride modellen

Op zoek naar een stoere hybride auto? Het beste van twee werelden komt samen in de avontuurlijke hybride modellen van Mitsubishi. Meer informatie hier!

ONTDEK MEER

Hoe werkt een hybride auto zonder stekker?

Een hybride zonder stekker noemen we ook wel een zelf opladende hybride. Want dat is precies wat de auto doet. Meer informatie lees je hier!

Ontdek meer

’s Werelds eerste plug-in hybride SUV

In 2013 introduceerden we de Outlander PHEV, ’s werelds eerste plug-in hybride SUV. Hiermee vestigden wij onze positie als wereldwijd trendsetter in groene technologie. We blijven de eigenschappen van onze elektrische auto’s voortdurend verbeteren, wat de ware kenmerken zijn van onderscheidende EV-prestaties.

Wat is Mild Hybrid?

Bij Mild Hybrid wordt de auto aangedreven door een brandstofmotor, die maximaal wordt ondersteund door een kleine elektromotor. Ontdek hier alles over Mild Hybrid!

Wat is Full Hybrid?

Een Full Hybrid is een hybride voertuig dat zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor heeft. Beide motoren kunnen worden gebruikt om het voertuig aan te drijven. Ontdek hier alles over Full Hybrid!

Wat is Plug-in Hybrid?

Plug-in Hybrid combineert op revolutionaire manier een traditionele verbrandingsmotor met een krachtige elektrische motor die wordt aangedreven door een oplaadbare batterij. Ontdek hier alles over Plug-in Hybrid!

Hoeveel kilometer kan een hybride auto rijden?

Hoe ver kan een hybride auto precies rijden? De actieradius verschilt per auto. Lees hier alles over de actieradius en de afstand van hybride auto's!

Hoe zuinig is een hybride auto?

Hybride staat voor zuinig rijden, maar hoe zuinig is zuinig? Lees hier alles over het verbruik van hybride auto's!

ONTDEK MEER

Wat is het verschil tussen Hybride en Plug-in Hybride?

Hybride komt in verschillende soorten en maten, elk met andere eigenschappen en voordelen. Ontdek hier het verschil tussen Plug-in Hybrid en Hybride!

ONTDEK MEER

Hybride rijden

De winst van hybride rijden met Mitsubishi

Het beste van twee werelden; dat is hybride rijden met Mitsubishi. Door de innovatieve samenwerking tussen een verbrandingsmotor en een elektromotor zijn hybride auto’s duurzaam en zuinig, maar leveren ze niet in op rijbereik. Sterker nog, met een hybride auto kom je een heel stuk verder op een volle tank dan de meeste auto’s met alleen een verbrandingsmotor.

Op deze manier bespaar je dus niet alleen geld op brandstofkosten, maar draag je ook bij aan een beter klimaat. Met een hybride auto kies je voor maximale efficiëntie.

Veelgestelde vragen rondom hybride rijden

Een hybride auto laadt op tijdens het rijden door middel van regeneratief remmen en het gebruik van de verbrandingsmotor om de batterij op te laden. Dit betekent dat de energie die vrijkomt bij het remmen wordt omgezet in elektriciteit en wordt opgeslagen in de batterij van de elektrische motor.

Hybride rijden houdt in dat er zowel van een verbrandingsmotor als een elektromotor gebruik wordt gemaakt om de auto in beweging te krijgen. Door slimme technieken doet de auto dit zelf, met als uitgangspunt de actieve rijomstandigheden en batterijstatus.

Ja, hybride rijden is een stuk goedkoper dan rijden op alleen benzine of diesel. De auto rijdt zuiniger omdat hij slechts voor een deel bouwt op de verbrandingsmotor. De rest van de energie komt voort uit de elektromotor, waar je geen brandstof voor nodig hebt. De aanschafprijs van een hybride auto kan hoger liggen dan die van een vergelijkbare benzineauto, maar deze kosten kunnen er door de verlaagde motorrijtuigenbelasting en het verminderd brandstofverbruik uit worden gehaald.

Lees meer over hoe zuinig een hybride auto is.

Lees meer

Benzine, hybride of elektrisch: welke aandrijving is het meest kostenefficiënt? Door voortdurende veranderingen in brandstof- en elektriciteitsprijzen staat het antwoord steeds opnieuw onder druk. Na een periode van winst voor elektrische auto's, neemt nu de hybridevariant de leiding over. Dit komt door de huidige hoge afschrijving van elektrische voertuigen.

Lees meer over hoe zuinig een hybride auto is.

Lees meer

Het verschil tussen hybride en elektrische auto's is dat hybride auto's ook een verbrandingsmotor hebben, terwijl elektrische auto's uitsluitend worden aangedreven door een elektromotor. Sommige hybride auto’s hebben het voordeel van twee elektromotoren; op beide assen één. Deze verdeling zorgt voor sportieve vierwielaandrijving en een onmerkbare overgang tussen het rijden op elektriciteit en brandstof.

Lees meer over de hybride modellen.

Lees meer

Ja, een hybride auto kan ook alleen op benzine rijden als de batterij leeg is. Tijdens het rijden zal de elektromotor zichzelf weer opladen door het regeneratief remsysteem, waardoor je al snel weer hybride rijdt.

Afhankelijk van het model kan een hybride auto volledig elektrisch rijden voor een beperkte afstand. Na het opgebruiken van de batterij schakelt de verbrandingsmotor automatisch in.

Lees hier hoeveel kilometer een hybride auto kan rijden.

Lees meer

Een Plug-in Hybride auto beschikt over de juiste technologie om opgeladen te kunnen worden via een stekker, maar ook net als een Mild- of Full Hybrid tijdens het rijden zelf, door middel van regeneratief remmen en het gebruik van de verbrandingsmotor.

Meer informatie over Plug-in Hybride

In Nederland zijn er momenteel geen specifieke subsidies beschikbaar voor hybride auto's, maar wel algemene fiscale voordelen zoals bijvoorbeeld lagere bijtelling.

Eigenaren van een plug-in hybride auto krijgen 50% korting op de motorrijtuigenbelasting. Dit geldt alleen voor auto's met een minimale CO2-uitstoot die niet meer is dan 50 gram per kilometer. Het kabinet heeft dit belastingvoordeel verlengd tot en met 2024.

Meer informatie over Plug-in Hybride

Het rijbereik verschilt natuurlijk per model, maar een gemiddelde hybride auto kan in totaal, dus met een volle tank brandstof én een volgeladen accu, tussen de 400 en 700 kilometer rijden zonder tussentijds te hoeven stoppen.

Lees meer

Duurzaam rijden staat bij hybride auto’s centraal. Als je afgaat op de verbruikscijfers die je bij plug-in hybrides ziet is 1 liter op 30 kilometer tot een verbluffende 70 kilometer geen uitzondering. Ook hybrides zonder stekker gaan zuiniger om met brandstof in vergelijking tot conventionele auto’s. Bij mild- en full hybrid auto’s zou je eerder uit kunnen gaan van een 1 op 20 verhouding. Afhankelijk van de persoonlijke rijstijl en andere externe factoren kan dit hoger of lager liggen. 

Lees meer

Op dit moment kan je bij Mitsubishi Motors terecht voor diverse auto's met diverse aandrijflijnen, van benzine tot Plug-in Hybrid. Er wordt gewerkt aan een volledig elektrische Mitsubishi.

Lees meer