designers bouwen concept car

Onze filosofie

Principes die ons de weg wijzen

Onze overtuiging

Als je een bedrijf bent met een omvang als de onze, moet je te werk gaan vanuit een zekere overtuiging. Zonder naast onze schoenen te willen gaan lopen, zijn we trots op de onze.

Drive your Ambition

Drive your Ambition is een krachtig statement van Mitsubishi Motors Corporation, dat staat voor onze betrokkenheid bij de waarden en wensen van onze Mitsubishi-rijders.

Ons bedrijf

Onze cultuur is gebouwd op onze reputatie

Alles wat we doen, doen we oprecht en eerlijk. We streven ernaar de samenleving te verrijken, waarbij we ons tegelijkertijd inspannen voor het wereldwijde behoud van het milieu.

Wij zijn geboren ontwerpers

We zijn ook bescheiden, oorspronkelijk en gevoelig. Hiermee willen we maar zeggen: we maken deel uit van dezelfde samenleving en we zijn net als jij. Als we ’s avonds gaan slapen dromen we alvast van mooie avonturen in het weekend. Daarom begrijpen we dat de auto’s die wij maken bij jou en je levensstijl moeten passen.

We willen de eerste zijn. We willen de beste zijn

Wij zijn pioniers. Al meer dan 100 jaar creëren we innovatieve voertuigen.

In 1982 introduceerden we de Pajero. Het was de voorloper van een nieuwe generatie SUV’s die verfijnde rijprestaties leverde voor een redelijke prijs. In 2009 lanceerden we de i-MiEV, ’s werelds eerste volledig elektrisch aangedreven auto die beschikbaar werd voor een groot publiek. In 2013 behaalden we een nieuwe mijlpaal, met de introductie van de Outlander PHEV, de eerste plug-in hybride SUV ter wereld. We houden ervan dingen te doen die nog nooit eerder vertoond zijn. En alles wat we doen, doen we om de automotive industrie op een hoger plan te brengen.

Wij zijn specialist in elektrificatietechnologie

We zetten de ontwikkeling van de EV-technologie voort. Met het creëren van auto’s die soepeler en stiller rijden, met een krachtige acceleratie en een grotere actieradius op een volle aandrijfaccu.

We stoppen nooit met innoveren

Toen we in 2013 de Outlander PHEV op de markt brachten, was dit ’s werelds eerste plug-in hybride SUV. Hiermee lagen we niet alleen ver voor op onze concurrenten, de Outlander PHEV betekende veel meer. Hij maakte rijden tegen lagere gebruikskosten mogelijk en met een aanmerkelijk lagere CO₂-uitstoot. Deze auto won de Innovation Award tijdens de Car of the Year Japan-verkiezing 2013-2014. De wereldwijde aandacht die dit opriep, heeft ertoe bijgedragen dat plug-in hybride elektrische auto’s niet meer weg te denken zijn als innovatieve oplossing naar de toekomst.

Wij zijn trendsetter in SUV- en 4WD-technologie

In 1934 ontwikkelden we de PX33, de eerste Japanse auto met permanente vierwielaandrijving (4WD).

In 1991 verbeterden we onze Pajero SUV met Super Select 4WD-technologie. Hiermee kon de rijder tijdens het rijden soepel overschakelen tussen 2WD en 4WD bij snelheden tot 100 km/u. Het systeem zorgde voor een betere tractie en wegligging en betekende voor de bestuurder een betere voertuigbeheersing.

In 2001 introduceerden we AWC (All Wheel Control). Een 4WD-systeem dat superieure rijeigenschappen en prestaties bood en oorspronkelijk was ontwikkeld voor de Lancer Evolution, onze veelbekroonde, succesvolle rallyauto.

In 2005 ontwikkelden we S-AWC (Super All Wheel Control). Een geavanceerd permanent 4WD-systeem met vier Drive Modes voor een optimale balans tussen efficiency en voertuigbeheersing. Onze Outlander en Eclipse Cross zijn uitgerust met een doorontwikkeling van dit systeem.

Design Philosophy

Robuust & geniaal

Het design van onze modellen vindt zijn oorsprong in onze filosofie van robuustheid en betrouwbaarheid. En hierbij leggen we de lat hoog: voor minder dan geniaal doen we het niet. We bouwen onze auto’s met de grootste zorgvuldigheid en precisie en zijn gefocust tot op het kleinste detail.

Erfgoed & evolutie

Uit het design van onze auto’s spreekt oprechtheid, Japans vakmanschap en ruim 100 jaar ervaring in automotive.

Vorm volgt functie

Het design van onze auto’s staat altijd in dienst van de functionaliteit. Het DYNAMIC SHIELD vormt het krachtige front van onze nieuwe modellen. Het verbetert de prestaties en biedt bescherming aan de auto zelf en zijn inzittenden. Bij de vormgeving van het interieur zijn we uitgegaan van de horizontale lijn en dit zie je terug in diverse generaties van onze modellen. Hierdoor is het hele instrumentenpaneel bijzonder overzichtelijk en kan de bestuurder snel reageren op veranderingen van de auto en van de weg.

Ontdek Mitsubishi-design