Dat is makkelijk kiezen

STANDAARD 8 JAAR GARANTIE

Kies je voor Mitsubishi Motors dan kies je voor betrouwbaarheid en uitstekende service.

Daarom geven wij maar liefst 8 jaar garantie op alle modellen! Naast de 5 jaar BASIS fabrieksgarantie geven wij daarna nog eens aanvullend 3 jaar verlengde garantie.

Deze wordt steeds jaarlijks na een onderhoudsbeurt bij de Mitsubishi dealer automatisch verlengd met een jaar. Gewoon, omdat je klant bij ons bent en wij vinden dat je zo lang mogelijk moet kunnen genieten van je Mitsubishi.

De verlengde garantie van 3 jaar is van toepassing op het moment dat de fabrieksgarantie van 5 jaar of maximaal 100.000 km niet meer van toepassing is. De verlengde garantie is van toepassing tot de voertuigleeftijd van 8 jaar of 160.000 km al naar gelang het eerst komt.

Meer informatie over de garantiebepalingen en -voorwaarden? Download hier de documenten:

Voorwaarden Fabrieksgarantie

Voorwaarden Verlengde Garantie

Garantiecheck

Wanneer komt mijn auto in aanmerking?

De verlengde garantie tot 8 jaar geldt voor alle Mitsubishi modellen die officieel door Mitsubishi Europa B.V. geleverd zijn in Europa. Er kan aanspraak gemaakt worden op de verlengde garantie als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan;

  • Het Mitsubishi voertuig is voorzien van een Nederlands kenteken.
  • Het Mitsubishi voertuig is jonger dan 8 jaar gerekend vanaf de eerste verkoop/registratie datum.
  • Het Mitsubishi voertuig heeft nog geen 160.000 km gereden.
  • De basis fabrieksgarantie van 5 jaar of 100.000 km is verlopen.
  • De aanvang controle voor verlengde garantie is met goed gevolg doorlopen.
  • Het voorgeschreven onderhoud bij toetreding verlengde garantie en gedurende de verlengde garantie periode is/wordt uitgevoerd bij de erkende Mitsubishi dealer of een erkend Mitsubishi servicecentrum in Nederland.

Je hebt onder andere garantie op:

Motor

Brandstofsysteem

Koelsysteem

Handgeschakelde versnellingsbak

Automatische transmissie

Tussenbak en differentieel

Aandrijflijn

Wielophanging

Stuurinrichting

Remsysteem

Airconditioning en verwarming

Elektrisch systeem

Hybride aandrijving

HV aandrijfaccu

Wat valt er onder andere niet onder de garantie:

Onderhoud en slijtage onderdelen

Vloeistoffen & smeermiddelen

Uitlaat systeem

Glas

Rubber onderdelen

Interieur delen

Schade, zoals krassen en deuken

8 jaar batterijgarantie

Op de HV batterij van de Mitsubishi Outlander PHEV (vanaf modeljaar 2016), Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, Mitsubishi ASX PHEV en HEV & Mitsubishi COLT HEV geldt een fabrieksgarantie van 8 jaar en/of 160.000 km. Mitsubishi Motors biedt tevens 8 jaar en/of 160.000 km garantie op de capaciteit van de HV batterij.

Garantieperiode van de verlengde garantie

De verlengde garantie is steeds voor 12 maanden of de onderhoudsinterval in kilometers geldig vanaf het moment van aanvang. Als het voorgeschreven onderhoud na deze 12 maanden opnieuw bij de Mitsubishi dealer of het Mitsubishi servicecentrum wordt uitgevoerd kan de verlengde garantie  opnieuw met 12 maanden verlengd worden.

Garantiecheck

Ben je benieuwd of jouw Mitsubishi nog in aanmerking komt? Vul jouw kenteken en kilometerstand in en je krijgt direct antwoord.

Veelgestelde vragen rondom de garantie

Ja, deze is overdraagbaar en gekoppeld aan het kenteken. De nieuwe eigenaar kan gebruik maken van de eventuele nog lopende garantie.

De verlengde garantie omvat alle onderdelen van een Mitsubishi voertuig. Behalve de  onderdelen weke uitgesloten zijn van de verlengde garantie. Hieronder geven we een overzicht van enkele onderdelen die WEL in de verlengde garantie zijn opgenomen:

Motor
Brandstofsysteem
Koelsysteem
Handgeschakelde versnellingsbak
Automatische transmissie
Tussenbak en differentieel
Aandrijflijn
Wielophanging
Stuurinrichting
Remsysteem
Airconditioning en verwarming
Elektrisch systeem
Hybride aandrijving
HV aandrijfaccu

Onderdelen die onderhevig zijn aan normale slijtage door gebruik en/of invloeden van buitenaf zijn uitgesloten van de verlengde garantie zijn onder andere:

Onderhoud en slijtage onderdelen
Vloeistoffen & smeermiddelen
Uitlaat systeem
Glas
Rubber onderdelen
Interieur delen
Schade, zoals krassen en deuken

Het volledige overzicht vind je terug in de voorwaarden.

Voorwaarden Verlengde Garantie

Ja, wanneer jouw Mitsubishi origineel is geleverd in Europa en tot 8 jaar oud is of tot 160.000 km heeft afgelegd. Niet Europese Mitsubishi's zijn uitgesloten. Het enige dat u hoeft te doen is het onderhoud uit te laten uitvoeren bij een erkende Mitsubishi dealer of een erkend Mitsubishi servicecentrum in Nederland.

De verlengde garantie is niet van toepassing op:

  • Mitsubishi voertuigen die niet geproduceerd zijn voor gebruik in Europa. 
  • Mitsubishi voertuigen geregistreerd op naam van een autoverkoop, autoreparatie of auto import bedrijf.
  • Voertuigen van een ander merk dan Mitsubishi.

Wanneer u met uw voertuig naar een van de landen reist die zijn vermeld onder de geografische dekking, zoals aangegeven in het Service Paspoort, behoud u het recht op herstellingen onder de verlengde garantie bij een erkend Mitsubishi dealer of Mitsubishi Servicecentrum.

 

Aangezien het verlengde garantie programma een nationaal programma is van Mitsubishi Motor Sales Nederland vragen wij bij herstellingen in het buitenland dat u deze in aanvang zelf betaalt. Om de kosten alsnog vergoed te kunnen krijgen, dient u de factuur bij u te houden en aan uw Mitsubishi dealer of Mitsubishi Servicecentrum in Nederland te vragen om de vordering als garantie claim voor u in te dienen bij Mitsubishi Motor Sales Nederland, de factuur zal hierbij overlegd moeten worden.

 

Ook bij een herstel in het buitenland is de vergoeding onder verlengde garantie alleen van toepassing als deze reparatie voldoet aan de eerder genoemde voorwaarden. Indien u eraan twijfelt of betreffende reparatie voor verlengde garantie in aanmerking komt neem dan contact op met uw Mitsubishi dealer of Mitsubishi service centrum in Nederland.

 

Aangezien u tevens dekking heeft van de Mitsubishi Mobiliteit Service zal bij stranding in het buitenland en indien het een grote reparatie betreft er een mogelijke keuze gemaakt worden voor repatriëring van het voertuig. In geval van grote reparaties is het altijd noodzakelijk overleg te houden met medewerkers van de Mitsubishi Mobiliteit Service of uw eigen Mitsubishi dealer in Nederland. Zie hiervoor ook de algemene voorwaarden van de Mitsubishi Mobiliteit Service.

 

Het is belangrijk erop te wijzen dat de onderdelen die voor uw voertuig/model nodig zijn, eventueel niet onmiddellijk beschikbaar zijn in het land waarnaar u reist, indien daar niet het volledige assortiment Mitsubishi modellen wordt verkocht.

Voor de fabrieksgarantie van Mitsubishi, geldig voor 5 jaar of 100.000 km, blijft de garantie van toepassing ongeacht of het onderhoud bij een officiële Mitsubishi Dealer of Servicepunt plaatsvindt, zolang het voorgeschreven onderhoud wordt uitgevoerd. Voor de verlengde garantie van 8 jaar is onderhoud bij een officiële Mitsubishi Dealer of Servicepunt echter verplicht. Voor auto's verkocht na 1 januari 2024 geldt dit vanaf de eerste onderhoudsbeurt. Auto's verkocht vóór deze datum kunnen in aanmerking komen voor de verlengde garantie na een positieve aanvang controle (Entry Check) bij de dealer, gevolgd door een onderhoudsbeurt bij de dealer.

Op het moment van eerste toetreding tot de verlengde garantie is een aanvang controle (entry check) verplicht. In deze aanvang controle worden de volgende items gecontroleerd:

1. Het voertuig heeft voor het moment van controle in de voorliggende jaren aantoonbaar* het door Mitsubishi Motors voorgeschreven onderhoud gehad.

2. Het voertuig vertoond op het moment van controle geen defecten of gebreken** die later in aanmerking zouden kunnen komen van de verlengde garantie.

*Aantoonbaar onderhoud in het officiële Mitsubishi registratiebewijs (het Service Paspoort) en dat hierin het door Mitsubishi Motors voorgeschreven onderhoud is ingevuld, afgestempeld en ondertekend door een officieel geregistreerde garagebedrijf waar het voertuig in voorliggende jaren in onderhoud is geweest. Indien het Service Paspoort niet beschikbaar is kunnen de facturen van het voorgeschreven onderhoud ook als aantoonbaar gezien worden.

**Defecten of gebreken die vastgesteld worden bij de aanvang controle moeten eerst hersteld worden voordat het voertuig kan toetreden tot de verlengde garantie.