Rijeigenschappen

De rijeigenschappen en wegligging van de Eclipse Cross PHEV zijn indrukwekkend. Dit dankzij een stijve carrosserie, een laag zwaartepunt en het Twin-motor PHEV-systeem met vierwielaandrijving.

Twin-motor PHEV-systeem

Anders dan de meeste hybride voertuigen beschikt de Eclipse Cross PHEV over maar liefst twee elektromotoren en standaard vierwielaandrijving. Dit zorgt voor een stille, comfortabele rijbeleving met een soepele acceleratie en optimale tractie en grip onder alle omstandigheden.

SUPER-ALL WHEEL CONTROL (S-AWC)

Uitmuntende wegligging

De geavanceerde continue vierwielaandrijving, Super-All Wheel Control, stuurt de aandrijf- en remkrachten aan naar elk wiel afzonderlijk. Het resultaat is een directere aandrijfkracht, een beter bochtengedrag en een betere wegligging onder alle rijomstandigheden. Dit geïntegreerde aandrijfsysteem is een uitgebalanceerd samenspel van Active Yaw Control (AYC), Active Stability Control (ASC) en het Antiblokkeersysteem (ABS).

Meer over Super-All Wheel Control

Active Yaw Control (AYC)

Betere grip

Active Yaw Control is een uniek systeem voor een beter bochtengedrag, door gebruik te maken van de remmen om het aandrijfkoppel optimaal te verdelen over de linker- en rechterwielen. Dus zelfs bij te hard remmen of accelereren, behoud je de controle over het voertuig.

Active Stability Control (ASC)

Stabiele wegligging onder alle omstandigheden

Active Stability Control maakt gebruik van sensoren om de bewegingen van het voertuig te herkennen en zo elke instabiele situatie voor te blijven. In zo'n geval verdeelt het systeem automatisch aandrijfkoppel en remkracht naar de linker- of rechterwielen om een stabiele wegligging te herstellen.

Antiblokkeersysteem (ABS)

Geen blokkerende remmen

Het Antiblokkeersysteem is ontwikkeld om te voorkomen dat het voertuig in een slip raakt. Dit doet het systeem door te voorkomen dat de remmen - en daarmee de wielen - blokkeren, zodat deze altijd optimaal in contact blijven met het wegdek.

KEUZEKNOP VOOR 5 DRIVE MODES

Extra tractie zodra deze nodig is

Bij off-road rijden kun je de tractie van de Eclipse Cross PHEV nog verder verbeteren met de Drive Mode-keuzeknop. Door deze simpelweg in te drukken totdat de gewenste Drive Mode verschijnt op het Multi-Information Display op het dashboard. Je kunt kiezen uit 5 Drive Modes: Normal, Snow, Gravel, Tarmac en Eco.

BENZINEMOTOR MET DIRECTE INSPUITING

Krachtig en zuinig tegelijk

De Eclipse Cross PHEV is uitgevoerd met een 2.4-liter 16-kleps 4-cilinder lijnmotor. Hij werd ontwikkeld voor krachtige prestaties bij een gunstig brandstofverbruik, gunstig voor het milieu en voor je portemonnee.

HEAD UP DISPLAY (HUD)

Belangrijke informatie in één oogopslag

Boven op het dashboard, direct boven het stuurwiel, bevindt zich een Head Up Display (HUD). Hierdoor kun je je ogen op de weg en op het verkeer gericht houden en tegelijk toch belangrijke informatie aflezen, zoals de rijsnelheid, navigatie en meldingen. 

MULTI-INFORMATION DISPLAY

Altijd actuele informatie en meldingen

Tussen de snelheidsmeter en de toerenteller bevindt zich een full colour LCD Multi-Information Display. Dit biedt je nuttige informatie bij het starten van een rit, de betreffende Drive Mode en veiligheidsmeldingen. Net als het Head Up Display bevindt het zich binnen het gezichtsveld, zodat je je ogen op de weg en op het verkeer gericht kunt houden.

VERFIJNDE WIELOPHANGING

Soepele, stabiele rijeigenschappen

De wielophanging van de Eclipse Cross PHEV werd verder verfijnd voor stabiele, soepele rijeigenschappen, zonder concessies te doen aan het comfort.

ECLIPSE CROSS PHEV

Wil je de fraaie looks van de Eclipse Cross PHEV nader bekijken, ga dan naar Exterieur.