VERKOOPVOORWAARDEN

Leges kenteken
(onbelast)
Registratiekosten kentekenbewijs incl. btw
(€ 6,40 onbelast)
Recyclingbijdrage incl. btw Rijklaarmaakkosten
incl. btw*
Totaal bijkomende kosten incl. btw
Space Star € 42,65 € 10,75 € 30,00 € 726,60 € 810,00
Outlander PHEV € 42,65 € 10,75 € 30,00 € 1.311,60 € 1.490,00
L200 € 42,65 € 10,75 € 30,00 € 878,90 € 965,00

* Rijklaarmaakkosten bestaan uit: technische nulinspectie, reinigen, poetsen, transport, set kentekenplaten, Mitsubishi mattenset, lifehammer, 2 veiligheidshesjes, safety pack (EHBO-set en gevarendriehoek) en € 25 brandstof.

Brandstofverbruik

De verbruikscijfers zijn gemeten volgens de Europese testcyclus EG 715/2007. De resultaten van de testcyclus kunnen afwijken van het praktijkverbruik. Het praktijkverbruik is sterk afhankelijk van het rijgedrag, de rijomstandigheden, andere invloeden zoals weer en verkeer en de toestand van het voertuig. Wij adviseren gebruik te maken van Het Nieuwe Rijden, kijk op www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden.

Voor meer info verwijzen wij u graag naar de publicatie ‘FAQ brandstofverbruik; veelgestelde vragen over brandstofverbruik van zuinige auto’s in de praktijk’ van de RAI Vereniging die tot stand is gekomen in samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en milieu, BOVAG, RDW en ANWB.

Kosten registratie in kentekenregister

Iedere nieuwe auto wordt voorzien van een Nederlands kenteken en geregistreerd in het kentekenregister. Het kenteken wordt door uw dealer aangevraagd bij de RDW, de kosten zijn vrijgesteld van BTW.

Kosten op naam zetten van voertuig

Deze kosten betreffen het op naam zetten van het voertuig, welke deels zijn vrijgesteld van BTW.

Recyclingbijdrage

Sinds 1 januari 1995 wordt een recyclingbijdrage in rekening gebracht. Vanaf 1 januari 2021 bedraagt deze EUR 30,00,- incl. BTW. De recyclingbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI vereniging, BOVAG, FOCWA, STIBA en SVN). Auto Recycling Nederland B.V. heeft zich ten doel gesteld auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. De wettelijke verplichting van de verwijderingsbijdrage financiert het project en bepaalt in belangrijke mate het succes ten bate van een schoner milieu. Voor 1 januari 2013 werd de recyclingbijdrage verwijderingsbijdrage genoemd.

Recyclingsbijdrage Lithium-ion accupakket

Bij het aankopen van een Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) wordt de recyclingsbijdrage € 95,00 incl. BTW t.b.v. de Lithium-ion batterijen.

Disclaimer

Wijzigingen en alle rechten voorbehouden.