Wat is Full Hybrid?

Hybride auto’s zijn er in vele soorten en maten. Denk aan Mild Hybrid, Plug-in Hybrid en Full Hybrid. Een full hybrid is een hybride voertuig dat zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor heeft. Beide motoren kunnen worden gebruikt om het voertuig aan te drijven.

Wat is het verschil tussen Full Hybrid en Mild Hybrid?

Een full hybrid auto lijkt op het eerste gezicht te vergelijken met een Mild Hybrid auto. Maar er is één groot verschil: de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden. Met de krachtige Full Hybrid rijd je elektrisch waar je wilt. Je kunt geruisloos optrekken en korte ritjes maken door de stad zonder dat de brandstofmotor gebruikt hoeft te worden. Maar ook lange afstanden doorrijden op de snelweg. Dit is mogelijk door de grotere accu in een Full Hybrid auto.

Beter voor het milieu & de portemonnee

Door het gebruik van de elektromotor en minimaal gebruik van de benzinemotor helpen Full Hybrids om de luchtkwaliteit te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen. Met deze keuze draag je dus bij aan een beter milieu. Maar de Full Hybrid is ook beter voor je portemonnee. Met deze auto heb je namelijk lagere brandstofkosten.

BEKIJK DE ASX

Bekijk hier het aanbod van Full Hybrid auto’s van Mitsubishi

COLT

De nieuwe Mitsubishi COLT beschikt over een reeks geavanceerde aandrijflijnopties inclusief een Full Hybrid met een 1.6L 4-cilinder benzinemotor en twee elektromotoren met een 1.2 kWh aandrijfaccu.

ASX

De nieuwe Mitsubishi ASX; een compact SUV die uitblinkt in prestaties en veelzijdigheid. De ASX biedt een scala aan aandrijflijnen, van efficiënte benzine varianten tot geavanceerde plug-in hybrides, en keuze uit handgeschakelde of automatische transmissies.