Wat is het verschil tussen hybride en plug-in hybride?

In de automotive is “Hybride” de benaming van een techniek waarbij zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor op een innoverende manier worden gebruikt om de auto aan te drijven. De elektromotor wordt gevoed door een batterij die tijdens het rijden wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en het regeneratief remmen.

Plug-in hybride auto’s hebben van alle soorten hybride de grootste accu. Deze accu kan opgeladen worden met een stekker, vandaar de naam “plug-in” waardoor je een grotere afstand af kunt leggen op elektriciteit. Plug-in hybride auto's zijn de duurzaamste variant hybride auto's, omdat ze in staat zijn om langere afstanden af te leggen op elektriciteit, wat resulteert in minder brandstofverbruik en minder uitstoot.

Soorten hybride

Binnen hybride onderscheiden we bij Mitsubishi de volgende soorten: 

Bekijk hier het aanbod hybride auto’s van Mitsubishi

COLT

De nieuwe Mitsubishi COLT beschikt over een reeks geavanceerde aandrijflijnopties inclusief een Full Hybrid met een 1.6L 4-cilinder benzinemotor en twee elektromotoren met een 1.2 kWh aandrijfaccu.

Eclipse Cross PHEV

We hebben al onze PHEV- en 4WD-expertise gebruikt om een ​​nieuw type SUV te creëren dat je een heel bijzondere rijervaring geeft. Ontdek onze SUV-coupé met S-AWC-vierwielaandrijving, sportief design en boordevol uitrusting en technologie.

ASX

De nieuwe Mitsubishi ASX; een compact SUV die uitblinkt in prestaties en veelzijdigheid. De ASX biedt een scala aan aandrijflijnen, van efficiënte benzine varianten tot geavanceerde plug-in hybrides, en keuze uit handgeschakelde of automatische transmissies.