Hoe zuinig is een hybride auto?

Duurzaam rijden staat bij hybride auto’s centraal. Als je afgaat op de verbruikscijfers die je bij plug-in hybrides ziet is 1 liter op 30 kilometer tot een verbluffende 70 kilometer geen uitzondering. Ook hybrides zonder stekker gaan zuiniger om met brandstof in vergelijking tot conventionele auto’s. Bij mild- en full hybrid auto’s zou je eerder uit kunnen gaan van een 1 op 20 verhouding. Afhankelijk van de persoonlijke rijstijl en andere externe factoren kan dit hoger of lager liggen. 

Verbruikscijfers

De verbruikscijfers zijn dus niet helemaal waarheidsgetrouw, maar ze komen aardig in de buurt. Naast de rijstijl kunnen weersomstandigheden en korte of juist langere ritten meer verbruik veroorzaken. Dat zie je bij diesel- en benzine modellen en ook bij hybrides. Vooral bij korte ritjes waar veel moet worden gestopt, is het verbruik heel erg van externe omstandigheden afhankelijk. Om deze reden wordt het verbruik als ‘gemiddeld’ verbruik gerekend. 

Wat is het verbruik van de hybride auto’s van Mitsubishi?

Model

Verbruik

Eclipse Cross PHEV

2,0L / 100km (1 op 50)

ASX 1.0 MPI Turbo

5,8L / 100km (1 op 17)

ASX 1.3

5,8L / 100km (1 op 17)

ASX 1.6 Full hybrid

4,8L / 100km (1 op 21)

ASX 1.6 PHEV

1,4L / 100km (1 op 71)
COLT 1.6 Full hybrid 4,3L / 100km (1 op 23)

 

Bekijk hier het aanbod hybride auto’s van Mitsubishi

COLT

De nieuwe Mitsubishi COLT beschikt over een reeks geavanceerde aandrijflijnopties inclusief een Full Hybrid met een 1.6L 4-cilinder benzinemotor en twee elektromotoren met een 1.2 kWh aandrijfaccu.

Eclipse Cross PHEV

We hebben al onze PHEV- en 4WD-expertise gebruikt om een ​​nieuw type SUV te creëren dat je een heel bijzondere rijervaring geeft. Ontdek onze SUV-coupé met S-AWC-vierwielaandrijving, sportief design en boordevol uitrusting en technologie.

ASX

De nieuwe Mitsubishi ASX; een compact SUV die uitblinkt in prestaties en veelzijdigheid. De ASX biedt een scala aan aandrijflijnen, van efficiënte benzine varianten tot geavanceerde plug-in hybrides, en keuze uit handgeschakelde of automatische transmissies.