Hoeveel kilometer kan een hybride auto rijden?

Met de opkomst van elektrisch en hybride rijden is de actieradius een belangrijk thema geworden. De actieradius is het aantal kilometers dat met een volgeladen accu gereden kan worden voordat je weer moet opladen. Waar auto’s die rijden op brandstof worden vergeleken op het verbruik, worden elektrische auto’s vaak vergeleken op de actieradius. Een hybride auto bestaat uit zowel een brandstofmotor als een accu. Het rijbereik is daarom een combinatie tussen verbruik en actieradius.

Het rijbereik: Lange afstanden afleggen met hybride

Door de innovatieve samenwerking tussen de brandstofmotor en een elektromotor is een hybride auto niet alleen zuinig, maar kan hij enorm ver rijden zonder te hoeven tanken. Het rijbereik verschilt natuurlijk per model, maar een gemiddelde hybride auto kan in totaal, dus met een volle tank brandstof én een volgeladen accu, tussen de 400 en 700 kilometer rijden zonder tussentijds te hoeven stoppen.

 

De nieuwe Mitsubishi Eclipse Cross PHEV heeft bijvoorbeeld een indrukwekkend gecombineerd rijbereik van meer dan 600 kilometer. Dit betekent dat je op een volle accu en brandstoftank vanuit Amsterdam naar Berlijn kan rijden.

De actieradius van een hybride auto

Doordat full- en plug-in hybride auto’s ook de mogelijkheid bieden om delen volledig elektrisch te rijden, spreken we ook van een op zichzelf staande elektrische actieradius. Dit is de maximale afstand die een hybride auto volledig elektrisch kan afleggen zonder de accu op te hoeven laden. Deze elektrische actieradius van een hybride auto hangt af van het type hybride en verschilt sterk per model.

De actieradius van een full-hybrid & plug-in hybrid

Een reguliere hybride auto, ook wel ‘full-hybrid’ genoemd, kan meestal alleen bij lagere snelheden (tot 50 km/u) volledig elektrisch rijden. Hoe lang dit mogelijk is, hangt af van het formaat van de accu. De meeste full-hybrids kunnen slechts enkele kilometers rijden op alleen de accu. Dit is prima geschikt voor korte ritten, zoals naar de supermarkt heen en weer. Zodra de accu leeg is schakelt de benzinemotor automatisch in. 

Wil je langer volledig elektrisch kunnen rijden? Dan is plug-in hybrid misschien interessanter. Een plug-in hybride auto, zoals de Eclipse Cross PHEV van Mitsubishi heeft een grotere accu die met een laadkabel bij een laadpunt opgeladen moet worden. Hoe ver een plug-in hybride precies kan rijden verschilt per model; gemiddeld ligt de elektrische actieradius van de PHEV modellen van Mitsubishi tussen de 45 en 55 kilometer.

BEKIJK DE ASX

Bekijk hier het aanbod hybride auto’s van Mitsubishi

COLT

De nieuwe Mitsubishi COLT beschikt over een reeks geavanceerde aandrijflijnopties inclusief een Full Hybrid met een 1.6L 4-cilinder benzinemotor en twee elektromotoren met een 1.2 kWh aandrijfaccu.

Eclipse Cross PHEV

We hebben al onze PHEV- en 4WD-expertise gebruikt om een ​​nieuw type SUV te creëren dat je een heel bijzondere rijervaring geeft. Ontdek onze SUV-coupé met S-AWC-vierwielaandrijving, sportief design en boordevol uitrusting en technologie.

ASX

De nieuwe Mitsubishi ASX; een compact SUV die uitblinkt in prestaties en veelzijdigheid. De ASX biedt een scala aan aandrijflijnen, van efficiënte benzine varianten tot geavanceerde hybrides, en keuze uit handgeschakelde of automatische transmissies.