Wat is Mild Hybrid?

Er zijn veel verschillende opties wanneer het aankomt op het kiezen van een hybride auto. Ga de uitdaging aan, onderzoek alle innovatieve mogelijkheden, vergelijk en maak je keuze!

Een van jouw opties is een mild hybride auto. Bij dit model wordt de auto aangedreven door een brandstofmotor, die maximaal wordt ondersteund door een kleine elektromotor. In tegenstelling tot een Full- en Plug-in Hybrid drijft de elektromotor van een Mild Hybrid niet de wielen aan, maar zorgt ervoor dat de brandstofmotor efficiënter werkt en minder brandstof gebruikt. Op deze manier rijdt de auto niet alleen zuiniger, maar levert hij ook meer vermogen, wanneer nodig, bijvoorbeeld bij het starten en wegrijden.

De accu van de Mild Hybrid laadt op tijdens het rijden. Of om precies te zijn; door regeneratief remmen (gaspedaal loslaten). Hierbij komt kinetische energie vrij, die wordt omgezet in elektriciteit. Deze wordt opgeslagen in de accu. Het effect? Een accu die altijd rijklaar is voor gebruik.

Waarom overstappen naar Mild Hybrid?

Let bij aanschaf goed op de verschillen: een Mild Hybrid is niet hetzelfde is als een Full Hybrid. Een volledig hybride auto kan volledig elektrisch rijden, beschikt over een grotere accu en is weliswaar nog zuiniger dan de mild hybrid, maar die techniek is kostbaarder. Een Mild Hybrid auto is veel zuiniger dan een vergelijkbare benzine- of dieselauto die geen gebruikmaakt van dit systeem. Een Mild Hybrid is juist een goede optie als je op zoek bent naar een zuinige auto die ook krachtig en responsief is.

BEKIJK DE ASX MILD HYBRID