Hoe werkt een hybride auto zonder stekker?

Een zelfopladende hybride auto is een innovatieve en duurzame oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een zuiniger alternatief voor hun conventionele auto, maar dit liever zonder laadpaal doen. Dit type hybride auto maakt gebruik van twee motoren, een elektrische- en verbrandingsmotor. De elektrische motor wordt aangedreven door een batterij die tijdens het rijden wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en regeneratief remmen.

Extra kracht & regeneratie

Wanneer een zelfopladende hybride auto bijvoorbeeld versnelt of bergop rijdt, zal de verbrandingsmotor worden ingeschakeld om extra kracht te leveren. Op deze manier kun je ongehinderd doorrijden. Het regeneratief remmen houdt in dat de auto niet meer aangedreven wordt en de bewegingsenergie van de auto omgezet wordt in elektrische energie. Als gevolg mindert de auto snelheid. Deze teruggewonnen energie wordt opgeslagen in de accu, om in de elektromotor opnieuw gebruikt te worden.

Zelfopladende hybride auto van Mitsubishi

COLT

De nieuwe Mitsubishi COLT beschikt over een reeks geavanceerde aandrijflijnopties inclusief een Full Hybrid met een 1.6L 4-cilinder benzinemotor en twee elektromotoren met een 1.2 kWh aandrijfaccu.

ASX

De nieuwe Mitsubishi ASX; een compact SUV die uitblinkt in prestaties en veelzijdigheid. De ASX biedt een scala aan aandrijflijnen, van efficiënte benzine varianten tot geavanceerde plug-in hybrides, en keuze uit handgeschakelde of automatische transmissies.