Geniet vandaag van de technologie van morgen

The Outlander PHEV is een plug-in hybride EV. Hij is uitgerust met een zeer zuinige 2.4-liter benzinemotor en twee geavanceerde elektromotoren (EV). De benzinemotor in de Outlander PHEV levert conventionele aandrijfkracht wanneer dit wordt gevraagd. De twee elektromotoren zorgen voor stille en zuinige rijeigenschappen. De geavanceerde Outlander PHEV schakelt naadloos over tussen beide krachtbronnen, voor de meest efficiënte prestaties.

Drive Modes

De balans tussen kracht en efficiency

Afhankelijk van de rijomstandigheden maakt de Outlander PHEV gebruik van een van de drie beschikbare rijmodi. Zie hoe vernuftig de twee elektromotoren en de benzinemotor samenwerken, ongeacht welke rit je maakt.

Terugwinning van remenergie

Vergroot de actieradius

Zodra de auto wordt afgeremd, wordt automatisch bewegingsenergie opgewekt. Om je te helpen de elektrische actieradius te vergroten, maakt de Outlander PHEV handig gebruik van deze remenergie. De elektromotoren winnen de remenergie van de auto terug door als generator voor de aandrijfaccu te gaan werken. Middels schakelflippers aan het stuur heb je de volledige controle over de hoeveelheid energie die je wilt terugwinnen. Je hebt keuze uit zes instellingen, afhankelijk van de rijomstandigheden. Bijkomend voordeel is dat je de remmen minder zwaar belast die daardoor minder slijten.

EV Priority

Kies zelf voor volledig elektrisch rijden

Je kunt ervoor kiezen om volledig elektrisch te rijden met de Outlander PHEV, door de EV Priority-schakelaar te bedienen. In dat geval rijd je niet alleen goedkoper per kilometer, de auto rijdt ook vrijwel geruisloos. Stel je eens voor: brandstof besparen terwijl je geniet van rustig, ontspannen autorijden zonder motorgeluid.

Lage CO₂-uitstoot

Een SUV met een lage CO₂-uitstoot

Omdat de Outlander PHEV optimaal gebruik maakt van de elektrische aandrijving is hij aanzienlijk groener, met een lage CO₂-uitstoot van slechts 40g/km.