De zekerheid van veiligheid rondom

Geavanceerde veiligheidstechnologie draagt bij aan de veiligheid onderweg en tijdens het parkeren, overdag en ’s nachts. Van slimme sensoren die de contouren van de auto scannen en je zo nodig waarschuwen voor gevaar, tot actieve veiligheidssystemen en robuuste passieve veiligheidsvoorzieningen: de Outlander PHEV biedt je veiligheid rondom.
Lane Departure Warning (LDW)
Lane Departure Warning (LDW)

Je auto waarschuwt zodra je slingert

Deze slimme veiligheidsvoorziening waarschuwt je met een piepsignaal en een weergave op het instrumentenpaneel, zodra je auto van rijbaan dreigt te wisselen zonder dat je de richtingaanwijzer hebt ingeschakeld.
Automatisch grootlicht
Automatisch grootlicht

Bedient de verlichting voor jou

Voor meer ontspannen rijden in het donker wordt het grootlicht automatisch omgeschakeld naar dimlicht, zodra een tegenligger wordt waargenomen. Zodra deze is gepasseerd, schakelt de verlichting weer terug naar grootlicht. Hierdoor hoef je je hand niet van het stuur te nemen om handmatig te schakelen tussen groot- en dimlicht.

FORWARD COLLISION MITIGATION SYSTEM (FCM)

Meer veiligheid bij een aanrijding

Met een combinatie van camera’s en lasergestuurde radartechnologie beoordeelt FCM je snelheid en afstand tot je voorligger. Zodra het systeem het gevaar van een aanrijding waarneemt, waarschuwt FCM je met een akoestisch signaal en remt het systeem je auto automatisch af.

Adaptive Cruise Control System (ACC)

Helpt je een veilige afstand bewaren

Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie om een veilige afstand te handhaven tussen jou en je voorligger. Nader je deze voorligger te dicht, mindert deze vaart of komt hij tot stilstand, dan zorgt ACC ervoor dat je auto automatisch vaart mindert of tot stilstand komt. ACC biedt veel extra veiligheid. Voor jou een hele zorg minder, vooral in fileverkeer.

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze veiligheidsvoorziening maakt gebruik van radarsensoren om te checken of zich voertuigen in je blinde hoeken bevinden. Wanneer je van rijbaan wilt wisselen en het systeem neemt een voertuig waar, dan licht er een waarschuwingslampje op in de betreffende buitenspiegel en klinkt er een akoestisch signaal.
Rear Cross Traffic Alert (RCTA)
Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Zelfverzekerd achteruitrijden

Zodra radarsensoren in de achterbumper een naderend voertuig waarnemen terwijl je de auto in zijn achteruit hebt gezet, verschijnt er een waarschuwing op het multi-informatiedisplay, klinkt er een akoestisch signaal en licht er een waarschuwingslampje op in beide buitenspiegels.
Multi Around Monitor
Multi Around Monitor

Voor perfect zich rondom de auto

Lastige parkeermanoeuvres worden een fluitje van een cent dankzij camera’s voor, achter en aan de zijkant van de auto, inclusief een helicopterview. Ze tonen je bovendien wat zich in je dode hoeken bevindt en of er een voertuig of voetganger achter langs je auto beweegt.
Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)
Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)

Moeiteloos parkeren

Om een botsing tijdens het parkeren te voorkomen, klinkt er een akoestisch signaal en licht er een waarschuwingssignaal op zodra de sensoren voor of achter een obstakel dichtbij waarnemen. Ook wordt de acceleratie begrensd als je ongewild het gaspedaal diep intrapt.
Rise-carrosserie
Rise-carrosserie

Bescherming voor alle inzittenden

De Outlander PHEV is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Deze is op kritische plaatsen voorzien van verstevigingen, waardoor de botsenergie bij een harde aanrijding maximaal wordt geabsorbeerd en optimaal afgevoerd. Extra veiligheid voor jou en je passagiers wanneer het er werkelijk op aankomt.