Space Star en veiligheid

Ook in een compacte hatchback voert veiligheid bij ons de boventoon. De Space Star is uitgevoerd met meerdere slimme veiligheidssystemen, waarmee hij veel andere auto's het nakijken geeft. Veiligheidssystemen zoals Forward Collision Mitigation en Automatic High Beam bieden extra veiligheid tijdens elke rit. 

FORWARD COLLISION MITIGATION SYSTEM (FCM)

Remt je auto automatisch af

Dit slimme veiligheidssysteem houdt niet alleen voorliggende voertuigen in de gaten, het herkent ook voetgangers voor de auto. Dus zodra er gevaar dreigt voor een aanrijding met een voorligger of een voetganger, remt het systeem de auto automatisch af. 

AUTOMATIC HIGH BEAM (AHB)

Automatische grootlichtbediening

Voor extra ontspannen rijden in het donker wordt het grootlicht automatisch omgeschakeld naar dimlicht wanneer het systeem een naderende tegenligger waarneemt. Zodra het voertuig is gepasseerd, schakelt het systeem automatisch weer terug naar grootlicht. Desgewenst kun je het systeem uitschakelen en voor handbediening kiezen.  

RISE (REINFORCED IMPACT SAFETY EVOLUTION)-CARROSSERIE

Ingebouwde bepantsering

De Space Star is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution (RISE)-carrosserietechnologie. De veiligheidskooi met staal van hoge treksterkte absorbeert botsenergie vanuit alle richtingen en leidt deze weg van het interieur. Bijkomend voordeel is een aanzienlijke gewichtsbesparing van de carrosserie. 

AIRBAGS

Airbags voor bestuurder en passagiers

De Space Star is uitgevoerd met frontairbags, zijairbags voor en gordijnairbags. Hierdoor geniet iedereen in de auto optimale bescherming.

HILL START ASSIST (HSA)

Voor veilig wegrijden op een helling

Met Hill Start Assist wordt wegrijden op een steile helling kinderspel. Het systeem houdt de remmen tot twee seconden vast, totdat je het gaspedaal intrapt. Hiermee voorkomt HSA dat de auto ongewild achteruitrolt.

GORDELPANNERS VOOR

Veiligheidsgordels spannen automatisch aan

Gordelspanners op de voorstoelen zorgen ervoor dat de veiligheidsgordels bij een botsing automatisch worden strakgetrokken, zodat de bestuurder en voorpassagier op hun plaats worden gehouden. Voor de bestuurdersstoel is een dubbele gordelvoorspanner als optie leverbaar, voor de passagiersstoel een enkele.  

ACTIVE STABILITY CONTROL (ASC)

Automatisch bijremmen bij gladheid

Het remsysteem grijpt automatisch in op een gevaarlijke ondergrond of wanneer de auto begint te slippen door een plotselinge manoeuvre. Om de auto verder onder controle te krijgen, wordt gelijktijdig het motorvermogen teruggenomen.

Houd je auto onder controle tijdens het remmen

ABS MET EBD

De Space Star is uitgevoerd met ABS (antiblokkersysteem) op alle vier de wielen. Het systeem voorkomt het blokkeren van de wielen tijdens een noodstop en helpt de bestuurder zo de controle over het voertuig te behouden, zelfs op een gladde weg. Electronic Brakeforce Distribution (EBD) is een extra veiligheidsvoorziening. Het verdeelt de remkrachten optimaal over de vier wielen voor een optimale remvertraging.

Laat je niet verrassen door een leeglopende band

BANDENSPANNINGSCONTROLESYSTEEM

De juiste bandenspanning is essentieel voor een veilige wegligging. De sensoren van het TPMS meten de bandenspanning en -temperatuur en zenden deze gegevens naar een elektronische regeleenheid. Zodra de bandenspanning onder een bepaalde waarde komt, verschijnt er een waarschuwing op het instrumentenpaneel.

Zodra je slingert, grijpt de auto in

LANE DEPARTURE WARNING (LDW)

Wanneer je auto van baan lijkt te veranderen terwijl de richtaanwijzers niet worden bediend, herkent dit slimme systeem dit als een onbedoelde stuurbeweging. Hierop geeft het een duidelijk geluidssignaal af en toont het een waarschuwing op het instrumentenpaneel.