Veiligheid van het hoogst denkbare niveau

Met geavanceerde technologie, waaronder slimme sensoren die je omgeving scannen en je waarschuwen bij gevaar, biedt de Eclipse Cross veiligheidsvoorzieningen van hoog niveau.

Forward Collision Mitigation System

Meer veiligheid bij een aanrijding

Helpt een frontale aanrijding te voorkomen, of de schade tot een minimum te beperken wanneer een botsing onvermijdelijk is. Het systeem reageert op voertuigen en voetgangers via een ingenieuze samenwerking van camera-, radar- en lasertechnologie.

Adaptive Cruise Control System

Handhaaft een veilig afstand

Handhaaft met behulp van radardetectie een veilige afstand tussen jou en je voorligger. Dat betekent meer veiligheid, meer gemoedsrust en minder stress, bijvoorbeeld als je in een file terechtkomt.

Lane Departure Warning

De auto waarschuwt zodra je slingert

Zodra je ongewild de rijstrook dreigt te verlaten, krijg je een waarschuwing in de vorm van een symbool op het display en een geluidssignaal.

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze veiligheidsvoorziening maakt gebruik van radarsensoren om te checken of zich voertuigen in je blinde hoeken bevinden. Wanneer je van rijbaan wilt wisselen en het systeem neemt een voertuig waar, dan licht er een waarschuwingslampje op in de betreffende buitenspiegel en klinkt er een akoestisch signaal.

Automatic High-Beam

Bedient de verlichting

Voor meer veiligheid, comfort en rijgemak in het donker schakelt het grootlicht automatisch in als de situatie het toelaat. Bij tegemoetkomend verkeer schakelt het automatisch weer uit.

Rear Cross Traffic Alert

Zelfverzekerd achteruitrijden

Zodra radarsensoren in de achterbumper een naderend voertuig waarnemen terwijl jij de auto in zijn achteruit hebt gezet, verschijnt er een waarschuwing op het multi-informatiedisplay, klinkt er een akoestisch signaal en licht er een waarschuwingslampje op in beide buitenspiegels.

Active Stability Control

Voor maximale voertuigbeheersing

Active Stability Control maakt gebruik van ingebouwde sensoren om de bewegingen van de auto te analyseren en vast te stellen wanneer de bestuurder de controle over het voertuig dreigt te verliezen. Door het motorvermogen automatisch aan te passen en remkracht te sturen naar de betreffende wielen, helpt ASC de bestuurder de auto onder controle te houden. De Traction Control-functie zorgt ervoor dat doorslippende wielen worden afgeremd, voor soepel wegrijden en accelereren in een rechte lijn.

Multi Around Monitor

Voor veiliger inparkeren

De beelden van camera’s gemonteerd aan de voorzijde, achterzijde en op de flanken van de auto vormen een samengestelde helicopterview. Ook kunnen ze in diverse combinaties worden getoond om je te waarschuwen voor wat zich in de dode hoeken bevindt en helpen je zo veiliger inparkeren.

RISE-Carrosserie body

Ontworpen om jou te beschermen

De Eclipse Cross is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Deze is op kritische plaatsen voorzien van verstevigingen, waardoor de botsenergie bij een harde aanrijding maximaal wordt geabsorbeerd en optimaal afgevoerd. Extra veiligheid voor jou en je passagiers wanneer het er werkelijk op aankomt.

Hill Start Assist (HSA)

Voorkomt achteruitrollen op een helling

HSA maakt het eenvoudiger om weg te rijden op een steile helling door te voorkomen dat de auto ongewild achteruitrolt. Zodra het systeem een hellingshoek vaststelt, houdt het automatisch de remmen nog twee seconden vast totdat je het gaspedaal intrapt.

Zeven SRS airbags

Bescherming voor alle inzittenden

Om jou en je passagiers optimale bescherming te bieden bij een aanrijding, is de Eclipse Cross uitgerust met 7 airbags. Bestuurder en voorpassagier beschikken over een frontairbag en de bestuurder heeft een knieairbag voor extra bescherming bij een frontale botsing. Bij een aanrijding van opzij worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door zijairbags en gordijnairbags, die aan weerszijden van het interieur van voor naar achter lopen.