Klaar voor de start

De Eclipse Cross is ontwikkeld voor ultiem rijplezier. De 1.5 turbomotor met zowel directe als indirecte brandstofinjectie, levert een hoog koppel over een groot toerengebied. Dit zorgt voor efficiënte en krachtige prestaties en maakt het mogelijk om aanhangers tot 1.600 kg. te trekken.

AUTO STOP AND GO-SYSTEEM (AS&G)

Bespaar brandstof en verminder je uitstoot

Het Auto Stop & Go-systeem schakelt de motor uit zodra je stilstaat. Zo bespaar je brandstof en verminder je de CO2-uitstoot zonder de elektronische systemen te verstoren. De motor start onmiddellijk opnieuw, zodat je nooit hoeft te wachten.

TOUCHPAD CONTROLLER

Voelt aan als een smartphone

De Touchpad Controller bevindt zich op de middenconsole. Hij werkt als het toetsenbord van een smartphone. Zo kun je door een paar keer te tikken of te swipen het Smartphone Link Display Audio-systeem bedienen om het geluidsvolume en nog veel meer in een mum van tijd aan te passen.

Betere wegligging

Active Yaw Control (AYC)

De Active Yaw Control is een uniek systeem dat wij uitgevonden hebben. Het gebruikt de remmen om het koppel optimaal te verdelen over de linker- en rechterwielen en zorgt zo voor een beter bochtengedrag. Je houdt dus altijd de controle, zelfs als je te hard remt of accelereert.

Stabiel in alle omstandigheden

Active Stability Control (ASC)

De Active Stability Control gebruikt sensoren om de verplaatsing van het voertuig te analyseren en alle onstabiele bewegingen te registreren. Vervolgens verdeelt het systeem automatisch koppel en remkracht over de linker- en rechterwielen om de stabiliteit te handhaven .

Geen geblokkeerde remmen

Anti-lock Braking System (ABS)

Een antiblokkeersysteem is ontworpen om slippen te voorkomen. Het voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens het remmen, zodat ze altijd grip blijven houden op het wegdek. Onze auto's zijn al jaren uitgerust met ABS.

Turbomotor met rechtstreekse inspuiting

Responsief en toch zuinig

Compacte inhoud voor een betere brandstofefficiency en een turbo voor een hoog koppel bij een laag tot gemiddeld toerental. De nieuw ontwikkelde motor accelereert onmiddellijk op je commando. Deze zeer directe, krachtige prestaties zijn het resultaat van directe brandstofinspuiting, een cilinderkop met geïntegreerd uitlaatspruitstuk, MIVEC* en nog veel meer.

* Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system

Soepele, stabiele rijeigenschappen

Verfijnde wielophanging

De wielophanging van de Eclipse Cross werd gefinetuned voor stabiele, soepele rijeigenschappen, zonder concessies te doen aan het rijcomfort.