Klaar voor de start

De Eclipse Cross is ontwikkeld voor ultiem rijplezier. De 1.5 turbomotor met zowel directe als indirecte brandstofinjectie, levert een hoog koppel over een groot toerengebied. Dit zorgt voor efficiënte en krachtige prestaties en maakt het mogelijk om aanhangers tot 1.600 kg. te trekken.
2WD Active Yaw Control (AYC)
2WD Active Yaw Control (AYC)

Betere wegligging

De Active Yaw Control maakt gebruik van remkracht om aandrijfkrachten optimaal te verdelen tussen de linker- en rechterwielen. Zelfs wanneer je onbedoeld te hard remt of accelereert in een besneeuwde bocht, behoud je de controle over de auto. Op het dashboard kun je zien wanneer AYC actief is.
Touchpad controller
Head-Up Display en Touchpad controller

Alle informatie op één display

Alle belangrijke rij-informatie is in één oogopslag te zien op het Head-Up Display boven het instrumentenpaneel. De helderheid en hoogte van dit kleurenscherm pas je gemakkelijk naar jouw voorkeur aan. Het transparante scherm komt tevoorschijn zodra je de motor start en verdwijnt als je de motor uitzet. Het display is ook verbonden met de Touchpad controller, zodat je de audio-instellingen op het display kunt bekijken.
eclipse cross

Auto Stop & Go (AS&G)

Bespaar brandstof en verminder uitstoot

Auto Stop & Go (AS&G) verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot door de motor automatisch uit te schakelen bij stationair draaien, bijvoorbeeld tijdens het wachten voor een verkeerslicht. De motor start direct wanneer je je voet van het rempedaal haalt (CVT-uitvoering) of het koppelingspedaal intrapt (handgeschakelde uitvoering).
1.5 Turbo Benzinemotor
1.5 Turbo Benzinemotor

Krachtig en efficiënt tegelijk

Deze nieuw ontwikkelde 1.5-liter turbomotor met directe brandstofinspuiting levert een indrukwekkend vermogen. De auto reageert onmiddellijk op het gaspedaal, wat resulteert in een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 10 seconden.
Multi Around Monitor
Multi Around Monitor

Moeiteloos parkeren in de stad

Lastige parkeermanoeuvres worden een fluitje van een cent dankzij camera’s voor, achter en aan de zijkant van de auto. De vier camera’s zorgen voor veilig zicht rondom de auto, ook van bovenaf.

S-AWC (Super All Wheel Control)

Volledige controle, ook onder de zwaarste omstandigheden

S-AWC biedt u alle zekerheid onder alle wegomstandigheden door de combinatie van elektronisch gestuurde vierwielaandrijving met Mitsubishi Motors’ eigen Active Yaw Control (AYC). Dit systeem maakt gebruik van remkracht om aandrijfkrachten optimaal te verdelen tussen de linker- en rechterwielen. Zelfs wanneer u onbedoeld te hard remt of accelereert in een besneeuwde bocht, behoudt u de controle over uw auto. Zonder extra te moeten bijsturen, omdat S-AWC voortdurend de wegomstandigheden registreert en bijremt of het vermogen anders verdeelt voor optimale prestaties.

Het dashboard houdt u voortdurend op de hoogte van de S-AWC-status. Afhankelijk van de omstandigheden kunt u kiezen uit de instellingen AUTO, SNOW of GRAVEL, waardoor u nauwkeuriger bochten neemt, stabieler rechtdoor rijdt en veiliger kunt uitwijken op gladde wegen of ondergrond.