Veiligheid

De innovatieve veiligheidssystemen in de nieuwe COLT verminderen de belasting van de bestuurder en creëren een verbeterd gevoel van veiligheid tijdens elke rit.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL [ACC]

Op veilige afstand van je voorligger

Wanneer de ACC detecteert dat de afstand van jouw voertuig tot het voertuig voor je kleiner is dan een vooraf gedefinieerde afstand, verlaagt het automatisch de snelheid om die afstand te behouden. Als er geen voorligger wordt gedetecteerd of als de voorligger uit de weg gaat, verhoogt de ACC de snelheid van het voertuig om de ingestelde kruissnelheid te bereiken. Vervolgens houdt hij die snelheid vast – zoals een traditionele cruisecontrol.

Auto Stop & Go functionaliteit

Als het voorliggende voertuig afremt ​​tot volledige stilstand, remt de ACC de auto totdat je ook volledig tot stilstand bent gekomen. Als de auto voor je dan weer begint te rijden, zal de Auto Stop and Go-functionaliteit je auto automatisch herstarten. Als de voorligger langer dan 3 seconden stilstaat, moet je de ACC-functionaliteit opnieuw inschakelen.

AROUND VIEW MONITOR [AVM]

Gemakkelijk parkeren en manoeuvreren

De AVM maakt gebruik van ingebouwde camera's om een ​​beeld van de auto en de directe omgeving te creëren. Je kunt kiezen hoe je de weergave op het infotainmentscherm wilt weergeven: een afzonderlijke weergave van elke camera of een gesplitste weergave. Met een 360 graden zicht op jouw auto is parkeren een fluitje van een cent.

AUTOMATIC HIGH BEAM [AHB]

De koplampen voor je dimmen

Om jouw veiligheid te maximaliseren, heeft de geheel nieuwe COLT koplampen die overschakelen van grootlicht naar dimlicht wanneer tegemoetkomende voertuigen of stadsverlichting vóór je worden gedetecteerd. Als er geen ander voertuig wordt gedetecteerd of als de buitenverlichting zwak is, wordt het grootlicht automatisch weer ingeschakeld. Het maakt rijden 's nachts gemakkelijker en comfortabeler.

BLIND SPOT WARNING [BSW]

Je waarschuwen als er iets in de blinde hoek is

BSW detecteert de aanwezigheid van elk bewegend object in de dode hoek. Als het systeem identificeert dat er iets is, verschijnt er een LED-waarschuwingslampje op de buitenspiegel aan de kant van het gevaar.

DISTANCE WARNING

Houd afstand tot je voorligger

Als je in de nieuwe Mitsubishi COLT rijdt met snelheden boven de 30 km/u, geeft het Distance Warning-systeem aan of de afstand tot de voorligger onvoldoende is, met een visuele weergave op het dashboard - rood als je te dichtbij bent, groen als het goed is.

FORWARD COLLISION MITIGATION SYSTEM [FCM]

Voor je remmen zodra er gevaar dreigt

Het FCM-systeem bewaakt de afstand van de auto tot een object voor je – een andere auto, een voetganger of een fietser. Als er een aanrijding dreigt, krijg je een waarschuwingsbord op het dashboard en een waarschuwingsgeluid. Als je remt, maar er is nog steeds een risico, voegt het systeem extra remkracht toe. Als je helemaal niet remt, remt het systeem automatisch voor je.

LANE DEPARTURE WARNING [LDW]

Helpt je in de baan te blijven

Met behulp van een frontcamera identificeert het systeem de weglijnen. Als een van de lijnen wordt overschreden zonder de richtingaanwijzer in te schakelen, waarschuwt het systeem de bestuurder door middel van haptische feedback – een trilling op het stuur.

LANE KEEPING ASSIST [LKA]

Houd je binnen de lijnen

LKA is aangesloten op het Lane Departure Warning systeem. Als de LKA is geactiveerd, bestuurt het systeem in plaats van alleen de bestuurder te waarschuwen, het stuurwiel om de bestuurder te helpen in de rijstrook te blijven.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT [RCTA]

Wees gewaarschuwd als er een object achter je bevindt bij het achteruitrijden

Het RCTA-systeem is ontworpen om de bestuurder te waarschuwen wanneer een object achter de auto kruist tijdens het achteruit manoeuvreren. Als je de achteruitversnelling inschakelt en er is een voorwerp aanwezig, krijgt je een waarschuwingspictogram in elke buitenspiegel. Als je dan achteruit gaat rijden, krijg je ook een hoorbare waarschuwing.