Veiligheid

Net als al onze auto's is de nieuwe generatie ASX uitgerust met de nieuwste intelligente systemen die veiliger rijden ondersteunen en jou en jouw passagiers beschermen, waar je ook heen gaat.

MI-PILOT

Mitsubishi's geavanceerde rijhulpsysteem

Dit semi-autonome systeem combineert Adaptive Cruise Control (ACC, handhaaft automatisch de afstand tot je voorligger) met Lane Centering Assist (LCA, zorgt ervoor dat je midden in je rijstrook blijft). Voor extra ontspannen en veilig rijden, vooral tijdens lange ritten. 

FORWARD COLLISION MITIGATION [FCM]

Actief remmen om gevaar te vermijden

Met een onboard radarsysteem en frontcamera monitort dit systeem de afstand tot een voorligger, of dit nu een voertuig, fietser of voetganger is (zowel stilstaand als in beweging). Als hierbij het gevaar aanwezig is van een aanrijding en je remt hier onvoldoende voor af, dan waarschuwt het systeem met een geluidssignaal en vergroot het tegelijk de remkracht. Rem je helemaal niet af bij gevaar, dan remt het systeem je ASX zelf af, zo nodig tot een volledige stop.

DISTANCE WARNING

Ken de afstand tot de voorligger

Met behulp van on-board radarinformatie laat deze functie de bestuurder weten wat het tijdsinterval is tussen zijn voertuig en het voertuig voor hem, zodat een veilige remafstand tussen de twee voertuigen kan worden aangehouden.

BLIND SPOT WARNING [BSW]

Krijg een waarschuwing als er een voertuig in uw dode hoek zit

Neemt bewegende objecten waar (auto's, motorfietsen, etc.) in de dode hoeken van de bestuurder (tot 5 meter achter en opzij van de auto). Zodra het systeem een object waarneemt, licht een ledlampje op in de linker- of rechterbuitenspiegel.

LANE DEPARTURE WARNING [LDW] & LANE KEEPING ASSIST [LKA]

Actief helpen om in de baan te blijven

Dit systeem herkent de markeringslijnen op de weg. Wanneer de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat een richtingaanwijzer is ingeschakeld, dan waarschuwt LDW je met een trilsignaal in het stuurwiel. Wanneer LKA is ingeschakeld, word je niet alleen gewaarschuwd, maar corrigeert het systeem automatisch het stuurwiel zodat je binnen je rijstrook blijft.

ASX

Wat is je volgende stap?