• Techniek

  Mitsubishi Motors pakt de reductie van de CO2-uitstoot voortvarend aan. We zijn koploper in het ontwikkelen van elektrisch aangedreven voertuigen. Ook de Auto Stop & Go technologie draagt bij aan een schoner milieu en een lager brandstofverbruik. Via onderstaande links vindt u uitgebreide uitleg over alle technologie die Mitsubishi Motors voor een gezond leefklimaat inzet. Daarin gaan we ver. Dat blijkt wel op de pagina over Green Plastic. Veel moderne auto’s zijn voorzien van kunststof componenten op aardoliebasis. Daarom ontwikkelt Mitsubishi Motors kunststof dat gemaakt is van een snelgroeiende plant, die C02 consumeert tijdens de groei.

 • Cleartec

  De ClearTec-uitvoeringen van de Space Star vallen op door een bijzonder lage CO2-uitstoot. Zo laag zelfs, dat de Space Star één van de schoonste en daarmee ook zuinigste auto’s in zijn klasse is. De auto is standaard voorzien van een lichtgewicht carrosserie, banden met lage rolweerstand en Auto Stop & Go. De Space Star snijdt bij wijze van spreken door de lucht dankzij een gestroomlijnde carrosserie. De luchtweerstand (Cw-waarde: 0,27) is de laagste in zijn klasse.

 • EV-mijlpaal

  De Mitsubishi i-MiEV is een pionier op het gebied van elektrisch rijden. Het is de allereerste volledig elektrisch aangedreven auto. De auto staat symbool voor de inspanningen om het leefklimaat te ontzien. De i-MiEV is een slimme, praktische keuze; een milieuvriendelijke ‘fun-to-drive’ auto.

 • Onze visie

  Mitsubishi Motors neemt de toekomst van onze planeet heel serieus. Bij al onze activiteiten kijken we naar de impact daarvan op het klimaat. Het is de maatstaf voor aerodynamisch design en zuinige auto’s met een minimale emissie. Onze modellen zijn gemaakt voor een duurzaam leven. Veel componenten zijn gemaakt van recyclebare materialen, zodat dat ook de impact op het milieu minimaal is. Met het gebruik van revolutionaire technieken houdt Mitsubishi Motors het energieverbruik en de afvalproductie zo laag mogelijk, terwijl de kwaliteit van de producten verder verbetert. Een voorbeeld: de designers in Japan kijken bij het ontwerpen van auto’s naar alle mogelijke middelen om energie, materiaal en brandstof te besparen. Een grote innovatieve verandering was de overschakeling naar autolak op basis van water. Hierdoor is de afgifte van zware metalen in het afvalwater van de spuiterij bijna tot nul gereduceerd.

 • Eigen bijdrage

  Op tal van manieren is de impact van een Mitsubishi op het milieu te beperken. Niet alleen door de fabrikant, maar ook door de berijder. Zware belading of snel rijden verhogen het brandstofverbruik en daarmee de uitstoot van CO2. Het kost ook meer geld. Mitsubishi Motors geeft daarom tips om zuinig te rijden en het milieu te sparen.

Contact een dealer