Geavanceerde veiligheid

De L200 heeft een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en stoere lichte bedrijfswagen. De nieuwe L200 is uitgerust met een uitgebreid pakket slimme voorzieningen die een geheel nieuwe dimensie geven aan de veiligheid voor de bestuurder en passagiers. 

Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS)

Voorkom parkeerschade

Om parkeerschade te helpen voorkomen, klinkt er een zoemer en wordt er een symbool getoond, zodra de parkeersensoren voor of achter een obstakel dichtbij vaststellen. Bovendien wordt het vermogen van de motor begrensd wanneer u ongewild het gaspedaal te diep intrapt.

Blind Spot Warning System (BSW)

Veiliger optrekken en van rijbaan wisselen

Sensoren in de bumpers nemen waar of zich iets in je blinde hoeken bevindt. Is dat het geval, dan licht de richtingaanwijzer op in de betreffende buitenspiegel. Met Lane Change Assist (LCA) klinkt er een piepsignaal zodra je richting aangeeft en er aan de kant van de gekozen richting een ander voertuig nadert. 

Multi Around Monitor

Moeiteloos in- en uitparkeren

Dankzij kleine camera’s rondom de L200 heb je uitstekend zicht naar voren, naar opzij en naar achteren. Op basis van de gecombineerde camerabeelden kan Multi Around Monitor ook een helicopterview van de auto tonen, zodat je je gemakkelijker kunt oriënteren en veiliger parkeren. 

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Houdt ruim afstand

Zodra dit slimme veiligheidssysteem het risico van een aanrijding met een auto of voetganger voor de auto waarneemt, remt het de auto automatisch af. 

Rear-Cross Traffic Alert (RCTA)

Voor zelfverzekerd achteruitrijden

Wanneer RCTA een voertuig achter je waarneemt, net als je achteruit wilt wegrijden uit een parkeervak of van een oprit, dan lichten de richtingaanwijzers op de buitenspiegels op, klinkt er een waarschuwingssignaal en verschijnt er een bericht op het multi-informatiedisplay op het instrumentenpaneel. 

7 SRS Airbag System

Optimale bescherming voor alle inzittenden

De L200 is uitgevoerd met 7 airbags: frontairbags, zijairbags voor, gordijnairbags en zelfs een knieairbag voor de bestuurder. Hierdoor worden alle inzittenden optimaal beschermd. 

REINFORCED IMPACT SAFETY EVOLUTION (RISE) BODY

Ontworpen om je te beschermen

De L200 is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution-carrosserie. Deze is op kritische plaatsen voorzien van verstevigingen, waardoor de botsenergie bij een harde aanrijding maximaal wordt geabsorbeerd en optimaal afgevoerd. Extra veiligheid voor jou en je passagiers wanneer het er werkelijk op aankomt.

ROBUUSTE LICHTGEWICHT CARROSSERIE

Een kooiconstructie biedt je bescherming

De carrosserie van de L200 is bijzonder stijf en tegelijk licht, dankzij de overvloedige toepassing van plaatstaal van hoge treksterkte. Ook dit draagt bij aan botsveiligheid van hoog niveau.