Zorg goed voor jezelf en je auto

Onderhoud en coronavirus

Lees hier een aantal handige tips , waarmee je ook zelf jouw auto in topconditie kunt houden.

Voorkom verspreiding van virussen

Vergeet het interieur niet

Een fris interieur start met een schone airconditioning. Bij korte ritten worden de ventilatiekanalen in het interieur weer snel vochtig. Daardoor ontstaan nare luchtjes.

Voor € 24,95 kun je met een aircogeurbehandeling jouw Mitsubishi weer fris laten ruiken. Maak snel een afspraak bij jouw dealer.

Zelf schoonhouden van het interieur van de auto is belangrijk om de verspreiding van schimmels en virussen zoals COVID-19 te vertragen. Zorg dat je het stuurwiel, de stoelen, de deurgrepen en het dashboard regelmatig schoonmaakt. 

 

DIRECT NAAR

Verplaats je auto regelmatig

Voorkom vastzittende remmen

De remmen van een auto kunnen vast gaan zitten als de auto lang stilstaat. Vooral de handrem is hiervoor gevoelig. Net als bij het beschermen van de banden is het daarom verstandig om de auto om de paar dagen te verplaatsen. Druk vervolgens meerdere keren het rempedaal in (met draaiende motor) om de remblokken vrij te houden van de remschijven.


Je kunt ook de handrem eraf laten en de auto in een versnelling te zetten om te voorkomen dat de auto gaat rollen, of alleen in de P-stand laten als de auto voorzien is van een automaat. Het is ook een optie om bandenstoppers te gebruiken om te voorkomen dat de auto gaat rollen als die niet op de handrem staat.

Voorkom beschadiging

Bescherm je banden

Een van de meest voorkomende problemen als een auto lang stilstaat, ontstaan bij de banden. Die kunnen beschadigen, de bandenspanning kan teruglopen en er kunnen zelfs vlakke plekken ontstaan. Het is daarom verstandig om de auto om de paar dagen te verplaatsen, zodat de banden de kans krijgen om te rollen. Vergeet niet de bandenspanning opnieuw te controleren als de auto na een langere tijd weer gebruikt wordt.

Voorkom dat de lucht gaat condenseren

Houd de brandstoftank gevuld

Door de brandstoftank gevuld te houden, voorkom je dat de lucht in de brandstoftank na verloop van tijd gaat condenseren, wat kan leiden tot roestvorming in de tank. We raden hier niet aan om de deur uit te gaan om alleen te tanken, maar een volle tank is wel goed om optimaal voor je auto te zorgen als die langdurig stilstaat. Benzine bestaat tegenwoordig voor 10% uit ethanol. Dat trekt water aan wat kan bevriezen bij lage temperaturen. 

Geen zorgen over een lege accu

Voorkom dat de accu leegloopt

De accu van een auto verliest lading als die niet wordt gebruikt. Start de auto daarom ten minste één keer per week en laat de motor ongeveer 20 minuten draaien. Hierdoor wordt de batterij opgeladen en is de acculading op niveau als de auto na een langere tijd weer gebruikt wordt.

Het is ook verstandig om dan de airconditioning aan te zetten en te schakelen tussen warm en koud, zodat het ventilatiesysteem van frisse lucht wordt voorzien.

Parkeer waar mogelijk overdekt

Bescherm de carrosserie

Parkeer de auto onder een overkapping als dat mogelijk is. Daarmee bescherm je de carrosserie tegen slecht weer en lakschade door het invreten van vogelpoep. Het helpt daarbij om de auto te wassen en een beschermende waslaag op de lak aan te brengen. En ben je in het bezit van een autohoes? Gebruik die!

Wil jij weten welke Covid-maatregelen we hebben getroffen?