2016

Space Star

Compacte buitenafmetingen, een aantrekkelijke prijs en een zeer gunstig brandstofverbruik vormen het uitgangspunt voor het ontwerp van de Space Star. Hiermee moet de auto invulling geven aan de groeiende behoefte in de markt aan een betaalbaar instapmodel en een zuinige auto met een lage CO2-uitstoot. Bovendien moet de auto gemakkelijk te rijden zijn, wendbaar zijn en voldoende ruimte bieden aan vijf volwassenen.

De naam ‘Space Star’ wordt voor het eerst voor een seriemodel gebruikt in Japan, in maart 1978. De focus van de die auto ligt op natuurlijke hulpbronnen, energie, ruimtebesparing en goede prestaties, dit alles in één compact totaalpakket. De nieuwe Space Star. borduurt voort op die thema’s door betere prestaties en meer functionaliteit te halen uit een beperkte ruimte.

Voor de Japanse markt zetten we in op een extreem zuinige auto die 30 km kan rijden op 1 liter benzine. Dit wordt bereikt door een heel pakket aan maatregelen zoals zeer veel aandacht aan gewichtsbesparing, op vrijwel elk onderdeel van de auto. De Space Star. heeft ook een lagere rolweerstand en is bijzonder brandstofefficiënt dankzij verbeteringen aan de motor, transmissie, remmen en banden. Daarbij vermindert de gestroomlijnde carrosserie de luchtweerstand en luchtwervelingen rond de auto.