2013

OUTLANDER PHEV

De Outlander PHEV biedt drie krachtige voordelen in een: de milieuprestaties van een elektrisch voertuig (EV), de actieradius van een auto met een conventionele verbrandingsmotor en de rijeigenschappen en offroad prestaties van een SUV.

De Outlander PHEV is uitgevoerd met twee geavanceerde elektromotoren, een op de voor- en een op de achteras. Deze werken optimaal samen met een zeer brandstofefficiënte benzinemotor. De benzinemotor wordt gebruikt als er veel (extra) vermogen wordt gevraagd, bijvoorbeeld bij hoge snelheden, terwijl de twee elektromotoren zorgen voor zeer stil en energiezuinig rijden. De Outlander PHEV is zo geavanceerd, dat hij naadloos overschakelt van de ene krachtbron op de andere om zo de meest efficiënte prestaties te leveren. Met de krachtige aandrijfaccu van 13,8 kWh en de brandstofefficiënte 2.4-liter benzinemotor heeft de auto met een volgeladen accu en een volle benzinetank een actieradius van meer dan 600 km. De Outlander PHEV wint tijdens de Japanse Auto van het Jaar-verkiezing 2013-2014 de RJC Technology of the Year Award en Innovation Award.

Met de Outlander PHEV boeken we niet alleen een grote voorsprong op onze concurrenten, deze auto betekent veel meer. Dankzij de wereldwijde belangstelling die hij teweegbrengt, toont deze auto dat plug-in hybride elektrische auto’s de weg naar de toekomst wijzen. Vandaag de dag is de Outlander PHEV de bestverkochte PHEV-SUV in de wereld.