2018

Eclipse Cross

De Eclipse Cross betekent het startsein van een nieuwe generatie Mitsubishi SUV’s. Deze compacte crossover-SUV wordt in maart 2017 aan de wereld getoond op de 87e Internationale Motorshow van Geneve.

De auto is ontwikkeld als een krachtig statement: zijn stoere lijnen, dynamische lichtmetalen velgen en LED-verlichting vormen een stijlvolle combinatie van sport en design, de weerspiegeling van zijn eigenzinnigheid. De Eclipse Cross voert de SUV de moderne tijd binnen. Hij combineert de meest moderne designtaal met ongelooflijk goede rijeigenschappen en hoogwaardige veiligheidstechnologie.

De auto draagt de naam 'Eclipse' omdat zijn fraaie, dynamische uitstraling dezelfde opwinding en emoties oproept die mensen ervaren tijdens een totale zonsverduistering. Hierbij hebben we ons ook laten inspireren door het bijzondere licht dat optreedt tijdens een eclips. Daarom ontwikkelden we een nieuwe, zeer intense rode carrosseriekleur speciaal voor deze auto. De Eclipse Cross wordt RJC Car of the Year 2019, een verkiezing door de Automotive Researchers' & Journalists' Conference of Japan (RJC). De auto ontvangt ook de Good Design Award 2018, van het Japan Institute of Design Promotion.