MITSUBISHI AIRCOSERVICE

Voor een probleemloze werking van de airconditioning is periodiek onderhoud essentieel. Een airconditioning zorgt immers voor een aangenaam klimaat in de auto.

AIRCO VULLEN

De Mitsubishi-dealer beschikt over gespecialiseerde werkplaatsapparatuur om je airco vakkundig af te vullen. Hiermee kan de monteur tijdens een servicebeurt ook de airco bijvullen, want enig verlies aan koudemiddel tijdens gebruik is normaal.

Neemt de hoeveelheid koudemiddel te veel af, dan vermindert het koelend vermogen van de airco en kan bovendien de compressor schade oplopen, wat tot een kostbare reparatie kan leiden. Periodiek airco-onderhoud voorkomt dit. Groot verlies van koudemiddel kan duiden op lekkage. Laat je systeem dan controleren door de Mitsubishi-dealer.

DE VOORDELEN VAN MITSUBISHI AIRCOSERVICE 

  • Altijd frisse lucht en een optimaal interieurklimaat.
  • Reiniging van ventilatiekanalen en filters.
  • Altijd een optimale werking van uw airco.
  • Langere levensduur.
  • Snelle ontwaseming van beslagen ramen.
  • De kennis en het vakmanschap van de Mitsubishi-dealer.

 

AIRCO-ONDERHOUD TEGEN VASTE TARIEVEN                            

Preventieve aircoreiniging € 24,95

Intensieve aircoreiniging € 39,95

Full-Airco service va € 129,95

Reiniging van verdamper in interieur met behulp van speciale aircoreiniging onder lage druk. Verdrijft een onaangename geur in het interieur. Intensieve reiniging van verdamper in interieur onder hoge druk. Zorgt voor een grondige reiniging tot in de kleinste gaatjes. Hierdoor verdwijnt een onaangename geur voor lange tijd uit de auto. Grote onderhoudsbeurt voor je complete aircosysteem. Opnieuw vacumeren en de airco vullen met koudemiddel, inclusief intensieve reiniging.


Maak direct een afspraak of download de brochure voor meer informatie.

TIPS & TRICKS VOOR DE AIRCO

Het regelmatig inschakelen van de airco verbetert de werking en draagt bij aan de levensduur. Het koudemiddel is drager van de olie, waardoor alle componenten optimaal worden gesmeerd.

De airconditioning schakelt automatisch in op het moment dat je de ventilatiestand op de voorruit zet. Het is daardoor mogelijk dat de airco aanstaat terwijl het indicatielampje niet brandt.

Na een lange rit kan er een plasje water onder de auto liggen. Dit is condenswater afkomstig van de airconditioning en is volkomen normaal.

Schakel de airco minimaal eenmaal per week 10 minuten in. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van afdichtingen en het ontstaan van een onaangename geur.

Bij hoge luchtvochtigheid kan er spontaan bevroren waterdamp uit de luchtroosters komen, zichtbaar als een koudewolk alsof je een vriesvak opent. Dit is een normaal verschijnsel.

Als je de airco 10 minuten voor aankomsttijd uitschakelt, zal er minder condens rond de verdamper achterblijven, met minder kans op schimmelvorming.

Een warm auto-interieur koel je het snelst af door alle ramen open te zetten en het ventilatiesysteem in de recirculatiestand te zetten.

Een niet werkende airconditioning moet je altijd laten controleren. Dit kan namelijk het gevolg zijn van een tekort aan koudemiddel, waardoor de aircocompressor schade kan oplopen.

Maak direct een afspraak.

MIJNMITSUBISHI CARD

Je ontvangt bij het periodiek onderhoud gratis de MijnMitsubishi Card. Daarmee heb je tot de eerstvolgende onderhoudsbeurt (maximaal 1 jaar) recht op 24/7 pechhulp in heel Europa.