Mitsubishi Motors nieuwe Mobiliteitspartner KNSB

Amstelveen, 14 september 2023

Mitsubishi Motors nieuwe Mobiliteitspartner KNSB

Amstelveen, 14 september 2023 – Mitsubishi Motors is de komende drie jaar ‘official mobility partner’ van de KNSB. De rijders van TeamNL Shorttrack alsmede het KNSB Bondsbureau zullen al vanaf 1 oktober in auto’s van het befaamde Japanse merk gaan rijden.

De pay-off ‘Drive your ambition’ van Mitsubishi Motors past goed bij de Nederlandse shorttrackers die de laatste jaren de ene na de andere internationale medaille wisten te winnen. Maar ondanks al die ereplaatsen op EK’s, WK’s, World Cups en de Olympische Spelen, blijft TeamNL Shorttrack onverminderd ambitieus en nieuwe doelen stellen.

De equipe van bondscoach Niels Kerstholt heeft de Winterspelen van Milaan 2026 vanzelfsprekend rood omcirkeld in de agenda. Maar vooralsnog is de focus vooral gericht op de komende Wereldkampioenschappen, van 15 tot en met 17 maart 2024 in het ‘eigen’ Ahoy, Rotterdam. Menigeen kan zich het spektakel in 2017 nog herinneren, met een uitverkochte hal, een spectaculaire show en uitstekende prestaties van TeamNL Shorttrack. Ook hier zal Mitsubishi Motors zich presenteren als Mobiliteitspartner van TeamNL Shorttrack.

Op weg naar het WK maar vooral op (de) weg naar en van de dagelijkse trainingen, zijn de comfortabele auto’s van Mitsubishi Motors een zeer welkome aanvulling op de faciliteiten van TeamNL Shorttrack. Rijders en stafleden mogen zelf een van de modellen van Mitsubishi Motors kiezen, zoals Space Star, ASX, de Eclipse Cross PHEV of de nieuwe COLT die volgende maand wordt gelanceerd.

Mitsubishi Motors zal de komende jaren onder andere zichtbaar zijn bij nationale shorttrackevenementen en via bestickering op de auto’s. Ook zullen er verschillende online activaties van het automerk te zien zijn op Schaatsen.nl en de insta-pagina van TeamNL Shorttrack. Daarnaast zal het KNSB bondsbureau de komende jaren eveneens gefaseerd overgaan op auto’s van Mitsubishi Motors.

Jeroen Kraaij, commercieel directeur van de KNSB, is blij met de nieuwe samenwerking: “De ambities van TeamNL Shorttrack en Mitsubishi Motors passen goed bij elkaar en het binden van een mobiliteitspartner stond hoog op onze prioriteitenlijst. Het maximaal faciliteren van TeamNL Shorttrack ligt daaraan ten grondslag. Samen met de steun van onze partners Daikin, ODIDO, Nederlandse Loterij, Holland & Barrett en Fila stellen we alles in het werk om TeamNL te ontzorgen en te faciliteren. Met Mitsubishi Motors als Mobiliteitspartner is dit plaatje nu compleet.”

Roland van Banning, Managing Director van Mitsubishi Motor Nederland: “Deze duurzame samenwerking sluit naadloos aan op onze merkbelofte ‘Drive your Ambition’ en onderschrijft onze ambities voor de komende jaren die wij met de recente introductie van 8 jaar garantie extra hebben benadrukt. Wij zijn verheugd als mobiliteitspartner samen met ons netwerk bij te dragen aan het verder uitbouwen van de sportieve successen van TeamNL Shorttrack.”