Mitsubishi komt met een 100% elektrische SUV

Amstelveen, 12 december 2023

Mitsubishi komt met een 100% elektrische SUV

Mitsubishi Motors brengt een nieuwe, 100% elektrische SUV uit in Europa. Dit model betekent een nieuwe, belangrijke stap in de elektrificatieplannen van Mitsubishi en vormt een volgende uitbreiding van het Europese modelaanbod.

De nieuwe elektrische Mitsubishi is het vervolg op vijftien jaar ervaring die het merk heeft met elektrische en geëlektrificeerde auto’s. In 2009 lanceerde Mitsubishi als een van de eerste automerken een 100% elektrische personenauto. Kort erna volgde de succesvolle Outlander PHEV en wat later de Eclipse Cross PHEV. Deze modellen waren trendsettend dankzij hun veelvuldig bekroonde aandrijftechnologie. Ook de nieuwe COLT en nieuwe ASX zijn beschikbaar met geëlektrificeerde aandrijvingen.

Ampere

Mitsubishi ontwikkelt de auto in samenwerking met Ampere. Deze onderneming is opgericht door de Renault Group om voor de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi elektrische auto’s te ontwikkelen en te produceren. Naast Renault investeren ook Mitsubishi Motors en Nissan in Ampere zodat alle ervaring, mogelijkheden en expertise optimaal worden gebundeld.

Nieuwkomer

Met de introductie van een elektrische SUV in het middensegment zet Mitsubishi een geweldige, nieuwe stap op het gebied van elektrificatie en wordt tevens het modelaanbod vergroot. De nieuwkomer wordt het vierde nieuwe Mitsubishi-model in slechts drie jaar tijd.

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerst het laatste nieuws rondom Mitsubishi.