FAQ - Outlander PHEV

Rij jij in een Mitsubishi Outlander PHEV? Dan vind je op deze pagina nuttige informatie over garantie, verzekeringen en onze FAQ’s. 


VEELGESTELDE VRAGEN

Bij problemen met de Remote Control App verwijzen wij je graag naar onderstaande link. Hierbij wordt stapsgewijs uitleg en oplossingen gegeven voor verschillende problemen. 

Lees meer

De garantie op het batterijpakket van de Outlander PHEV tot en met modeljaar MY15 bedraagt 5 jaar of 100.000 km (naar gelang welke eerder bereikt word). Vanaf modeljaar MY16 bedraagt de garantie op het accupakket 8 jaar of 160.000 km. Wanneer je binnen de door de fabriek gestelde garantietermijn een defect aan de batterij ervaart, worden de batterij of onderdelen hiervan onder garantie hersteld. In het servicepaspoort van de auto staan de garantievoorwaarden die op jouw auto van toepassing zijn.

Nee, de accu van de Outlander PHEV wordt dusdanig gereguleerd dat deze niet wordt leeggereden. De Outlander PHEV rijdt tot 70% van de batterijcapaciteit elektrisch. De accu wordt na het gebruik van deze 70%, door de verbrandingsmotor op een automatische capaciteit van rond de 30% gehouden (met een minimum van 26%).

Bij aflevering van de Outlander PHEV ontvang je standaard een zogenaamde Schuko-stekker (welke geschikt is voor laden op 220V). De lengte van dit snoer is 5 meter. Tevens ontvang je bij aflevering een type 2, mode 3-stekker, hiermee kan tot 16 ampère geladen worden. Met dit snoer kan altijd veilig geladen worden via een (publieke) laadpaal. De lengte van deze kabel is 5,6 meter.

Nee, een derde zitrij is helaas niet los leverbaar of achteraf in te bouwen. Dit heeft te maken met de Europese typegoedkeuring op deze Mitsubishi Outlander. De Mitsubishi Outlander PHEV heeft slechts een Europese typegoedkeuring als 5-zitter en niet als 7-zitter. Wanneer er toch besloten wordt een derde zitrij achteraf te laten inbouwen via een derde partij, kan dit mogelijk in de toekomst problemen geven. Met name bij een eventuele export. Het voertuig zal dan door het RDW opnieuw individueel gekeurd moeten worden.

Nee, de Europese uitvoering van de Outlander PHEV is niet voorzien van een 230V aansluiting.

Bij extreem koude temperaturen vanaf -15 graden, kan het voorkomen dat het opladen langer duurt. Bij temperaturen vanaf -25/30 graden bestaat er de mogelijkheid dat het opladen van de Outlander PHEV tijdelijk onmogelijk is, door de extreme kou. Wij adviseren bij deze temperaturen dan ook om de auto zo snel mogelijk na een rit op te laden, voordat de temperatuur van de auto daalt en om zo veel mogelijk overdag op te laden, wanneer temperaturen iets hoger zijn dan 's nachts. Wanneer de auto tijdens het rijden weer op temperatuur is, is het opladen via de charge knop uiteraard wel mogelijk.

Het verbruik van de Outlander PHEV is sterk afhankelijk van de wijze waarop de auto wordt gebruikt.

Bij korte afstanden zal er voornamelijk elektrisch gereden worden. Wanneer de tractiebatterij leeg raakt zal automatisch de verbrandingsmotor in werking treden. Dit om de generator aan te drijven die op dat moment de stroom levert om de elektrische aandrijving in stand te houden. Boven een snelheid van ongeveer 125 km/h en het rijden van een constante snelheid zal de verbrandingsmotor de aandrijving volledig overnemen en wordt het elektrisch aandrijfgedeelte van de auto niet gebruikt. Het werkelijke verbruik zal voortkomen uit een combinatie van bovenstaande gebruikswijzen en zal dus per bestuurder verschillen.

Voor de officiële verbruikscijfers verwijzen wij je naar de specificaties van het betreffende modeljaar. Deze zijn te vinden in de brochure.

Graag verwijzen wij ook door naar de volgende website: http://hetnieuwerijden.nl/rijtips/

Meer informatie over het nieuwe rijden

Middels de standaard laadkabel zal de Outlander PHEV altijd 10A vragen, het is niet mogelijk om dit handmatig aan te passen of in te stellen. Of het mogelijk is om te laden met minder ampère, is afhankelijk van de aansluiting. Wanneer de aansluiting maar 6 ampère afgeeft zal het laden van de Outlander PHEV meer tijd in beslag nemen. Er bestaat de mogelijkheid dat er overbelasting ontstaat en dat de stoppen doorslaan. Dit is dus afhankelijk van de aansluiting op de camping. De beveiliging bij overbelasting zit normaliter in het stopcontact, de stoppen zullen dan doorslaan.

Hierbij een aantal tips om de bluetooth verbinding te verbeteren:

  1. Check (bij de Mitsubishi dealer) of de nieuwste software versie op het MMCS systeem geïnstalleerd is.
  2. Wijzig de taalinstelling in het systeem van Nederlands naar Engels. Op deze manier heeft de processor meer rekencapaciteit om het slechte bluetooth signaal om te zetten naar een werkbaar signaal.
  3. Verwijder alle telefoons uit het systeem en maak vervolgens opnieuw verbinding, importeer het telefoon boek NIET!
  4. Schakel het Wifi signaal op uw telefoon uit zodra je in de auto stapt. Wanneer dit signaal is ingeschakeld, is de telefoon continu op zoek naar Wifi bronnen en dit kan leiden tot een verstoring van het bluetooth signaal.
  5. Zit de telefoon in een hoesje? De eventuele aanwezige magneetstrip zou voor verstoring kunnen zorgen. Haal de telefoon in dit geval uit het hoesje.
  6. Check of het systeem én de telefoon zijn voorzien van de laatste update.
  7. Sla alle nummers op een consistente wijze op, bijvoorbeeld door alle nummers te voorzien van +31. 

Kun je niet vinden wat je zoekt, of staat je vraag er niet tussen?

MijnMitsubishi Card

Niemand wil met pech langs de weg staan

Elke nieuwe Mitsubishi is standaard verzekerd van gratis pechhulp gedurende de garantietermijn. Met de MijnMitsubishi Card heb je recht op hulp onderweg in Nederland (inclusief woonplaats) en het grootste deel van Europa.

ONTDEK MEER

Garantie

Zorgeloze kilometers dankzij 5 jaar garantie

Bij Mitsubishi ben je niet alleen verzekerd van betrouwbaarheid en een plezierig rijgedrag, maar ook van optimale zekerheid! Met de fabrieksgarantie van maar liefst vijf jaar garanderen wij je zorgeloze kilometers.

ONTDEK MEER

Verzekeringen

Verzeker je Mitsubishi met Dealer Autoverzekering

Exclusief voor Mitsubishi-rijders bieden wij jou een aantrekkelijke autoverzekering. Dealer Autoverzekering is een complete autoverzekering, voor een aantrekkelijke premie. Dé verzekering voor jouw Mitsubishi.

ONTDEK MEER