De nieuwe generatie ASX

Eerste Full Hybrid van Mitsubishi in Europa

SUCCES KRIJGT EEN VERVOLG

Na het succes van de eerste generatie Mitsubishi ASX, waarvan in Europa bijna 400.000 zijn verkocht, is het tijd voor een gloednieuwe generatie! Vanaf maart 2023 is de compacte SUV in de Nederlandse showrooms te bewonderen, die meteen meerdere innovatieve en efficiënte aandrijflijnen introduceert. De ASX is namelijk beschikbaar als Mild-Hybrid, Full Hybrid én Plug-in Hybrid. Nooit eerder was een Mitsubishi met zoveel verschillende geëlektrificeerde aandrijflijnen beschikbaar als de nieuwe ASX!

Wat is een Full Hybrid?

De ASX als Full Hybrid (HEV) is een primeur voor Mitsubishi Motors in Europa. Maar wat is een Full Hybrid eigenlijk?

Hybrideauto's zijn er in allerlei soorten en maten, maar allemaal hebben ze een verbrandingsmotor die samenwerkt met één of meerdere elektromotoren. Bij een 'Full Hybrid' kan de auto zowel op brandstof als volledig elektrisch rijden of een combinatie daarvan. Bij de nieuwe Full Hybrid ASX rijd je vanuit stilstand altijd 100% elektrisch weg, waarna de benzinemotor later bijspringt als er meer kracht nodig is. De energie die vrijkomt tijdens remmen en vertragen, wordt omgezet in elektriciteit en opgeslagen in een 1,3 kWh-accu, zodat die later weer gebruikt kan worden tijdens het rijden. Slimme techniek waarmee je brandstof bespaard, wat natuurlijk goed is voor het milieu én je portemonnee!

DE VOORDELEN

Met de Mitsubishi ASX Full Hybrid geniet je van de souplesse van elektrisch rijden, zonder de nadelen. Hoe zit dat precies? Enerzijds door de twee elektromotoren die ervoor zorgen dat de bestuurder direct koppel beschikbaar heeft en daardoor soepel -en emisssievrij- kan wegrijden. Vaak hoeft er niet eens een beroep te worden gedaan op de benzinemotor, wat natuurlijk een positief effect heeft op het brandstofverbruik en de CO2-uistoot. Anderzijds heb je het voordeel dat een Full Hybrid energie terugwint en hergebruikt tijdens het rijden. Daardoor hoef je de 'zelfladende' HEV niet op te laden met een stekker.

MITSUBISHI SERVICE COMMITMENT

ZORGELOOS RIJDEN MET MITSUBISHI

Net als elke andere in Europa verkochte Mitsubishi wordt de nieuwe generatie ASX geleverd met Mitsubishi Service Commitment. Hiermee ben je verzekerd van:

  • 5 jaar/100.000 km fabrieksgarantie
  • 12 jaar corrosiegarantie.
  • 8 jaar/160.000 km garantie op het accupakket.
  • 8 jaar/160.000 km capaciteitsgarantie op het accupakket
  • 5 jaar pechhulp (Mitsubishi Assistance Package)