Pajero | Mitsubishi Motors
 • Carrosseriekleur kan afwijken van de realiteit. Pajero:

  Loading

  All-in rijklaarprijs

  €120.425,00

  Pajero Instyle 3.2 liter DI-D automaat

  Prijs* €119.490,00
  Bijkomende kosten €935,00
  Metallic lak

  *Incl. BTW en BPM.

  0 PRODUCTS IN COMPARISON

  Close

  You Cannot Select More Than 5 Cars

 • Downloads

 • OTM 388*461

  Bereken de waarde van uw inruilauto

  U ontvangt direct een persoonlijk inruilvoorstel in uw mailbox.

 • EXTERIEUR 


     
  Exterior - roof rails Exterior - Spare wheels  Exterior - Strong and stylish alloy wheels 

  Dakrails

  Het ruime interieur van de Pajero biedt genoeg ruimte om van alles te vervoeren. Voor wie nog meer wil vervoeren – of fietsen en andere sportspullen – is de Pajero zowel in 3- als in 5-deursuitvoering voorzien van gestroomlijnde dakrails met een draagvermogen van nog eens 100 kg.  

  Reservewiel

  Of de route nu door het platteland voert, over het strand of het terrein, een reservewiel kan altijd van pas komen. De Pajero is verkrijgbaar met ofwel een donkergrijze reservewielhoes, of een exemplaar in de kleur van de carrosserie. 

  Stijlvolle lichtmetalen velgen

  De fraai bij het ontwerp passende lichtmetalen velgen maken een krachtig statement: ze versterken de balans en verhoudingen van het design van de auto. De Pajero is uitgevoerd met robuuste, stoere 18-inch 12-spaaks lichtmetalen velgen, die direct in het oog springen.

  INTERIEUR 

   
  Exterior - Door mirrors design_05.jpg  Interior - interior light 

  Buitenspiegels

  De Pajero beschikt over fraai in de buitenspiegels geïntegreerde richtingaanwijzers en signaleringsverlichting. 

  Kwaliteit van het design

  Zodra de bestuurder plaatsneemt in de comfortabele, met leder beklede stoelen, hoog boven al het andere verkeer op de weg, heeft hij een uitstekend uitzicht op de wereld. Elk detail van het verfijnde interieur weerspiegelt de kwaliteit van het ontwerp van de Pajero – van zijn zilverkleurige, met leder afgewerkte versnellingspookknop tot aan het dashboard met zachte materialen, de rijke houten details en de subtiele geborsteld aluminium accenten.

  Interieur verlichting

  Er is veel aandacht besteed aan de interieurverlichting van de Pajero. In het donker wordt het interieur verlicht door een subtiel zacht schijnsel, terwijl de sportieve instrumenten altijd verlicht zijn voor optimale afleesbaarheid.                                                                                                                                                                                         


  Interior - steering wheel  

  Stuurwiel

  Het met leer beklede stuurwiel biedt u optimale controle over de Pajero, met de bediening van het audiosysteem, cruisecontrol, en de Bluetooth® handsfree bediening van uw smartphone onder handbereik. Hierdoor kunt u deze functies bedienen zonder uw blik van de weg te nemen. Als u de richtingaanwijzer lichtjes bedient, knippert deze automatisch driemaal om daarna vanzelf te stoppen, zodat u zich volledig voor optimaal comfort en veiligheid op het rijden kunt richten.


 • EURO6B

    

  EURO5B
  On and off road ability

  Euro6B

  De Pajero voldoet aan de Euro 6B-emissiestandaard, ingesteld door de Europese Unie om de emissie van diesel- en benzineauto’s te reduceren. De Euro 6B-motoren dragen bij om de uitstoot van mono-stikstofoxide (NOx) en fijnstof (PM) terug te dringen, die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.


  All wheel control

  Meer nog dan een technologie, is AWC onze ontwerpfilosofie. Dankzij innovatieve systemen biedt de Pajero een geïntegreerd samenspel van prestaties en beheersing. AWC biedt precieze tractie, aandrijfkracht en antislipbeheersing voor elk wiel afzonderlijk. Hierdoor bent u verzekerd van totale voertuigbeheersing, zelfs onder de meest extreme omstandigheden. In combinatie met de elektronisch gestuurde Super Select 4WD II (SS4-II) met Active Stability and Traction Control (ASTC), biedt AWC ongelofelijk veel grip en superieure rijeigenschappen. Schakel simpelweg de meest geschikte Drive Mode in en de Pajero past de aandrijflijn aan voor optimale voertuigbeheersing onder de meest uitdagende rijomstandigheden.  


  De SS4-II is het meest indrukwekkende en verfijnde 4WD-systeem dat we ooit hebben ontwikkeld. Het stelt u in staat over te schakelen van de brandstofefficiënte 2WD-stand naar 4WD, terwijl de auto tot 100 km/u rijdt. Ideaal wanneer het wegdek plotseling glad wordt. Als het er werkelijk op aankomt, kunt u het centrale sperdifferentieel inschakelen, waardoor de aandrijfkracht in gelijke mate naar de voor- en achteras wordt verdeeld, voor maximale tractie. Voor optimaal offroadrijden kunt u een lage gearing inschakelen, waardoor het remmen op de motor bijna dubbel zo effectief wordt in elke versnelling. Hierdoor biedt de Pajero altijd optimale trekkracht en beheersing om moeiteloos de steilste hellingen te bedwingen en te rijden door een dik pak sneeuw of een modderpoel. Super Select 4WD II (SS4-II) biedt u werkelijk de beste combinatie van rijeigenschappen onder alle denkbare omstandigheden. 

  EURO5B

  2J (2WD hoge gearing)

  Ideaal voor stadverkeer en de snelweg, de achterwielaandrijving zorgt voor stille, soepele prestaties op de verharde weg.

   
  EURO5B

  4H (4WD hoge gearing)

  Met de 4WD ingeschakeld wordt de voor-/achterwielaandrijving verdeeld in de verhouding van 33:67 tot 50:50, voor extra tractie en veiligheid, vooral tijdens het rijden onder ongunstige weersomstandigheden of bij het trekken van een aanhanger, trailer of caravan.

  EURO5B

  4HLC (4WD hoge gearing met centraal sperdifferentieel ingeschakeld)

  Door gelijke verdeling van de aandrijfkracht tussen de voor- en achterwielen helpt deze Drive Mode de tractie behouden op een gladde ondergrond. 

  EURO5B

  4LLC (4WD lage gearing met centraal sperdifferentieel ingeschakeld)

  De lage gearing zorgt voor maximaal vermogen en trekkracht bij lage toerentallen, voor het beklimmen van steile hellingen en het gecontroleerd afdalen. Het helpt u ook bij het wegrijden uit lastige situaties, zoals diepe modder, mul zand of een dikke laag sneeuw.

  Super select 4 wheel drive (SS4-II)

  Super Select 4 Wheel-Drive (SS4-II)

  De SS4-II is het meest indrukwekkende en verfijnde 4WD-systeem dat we ooit hebben ontwikkeld. Het stelt u in staat over te schakelen van de brandstofefficiënte 2WD-stand naar 4WD, terwijl de auto tot 100 km/u rijdt. Ideaal wanneer het wegdek plotseling glad wordt. Als het er werkelijk op aankomt, kunt u het centrale sperdifferentieel inschakelen, waardoor de aandrijfkracht in gelijke mate naar de voor- en achteras wordt verdeeld, voor maximale tractie. 

  Voor optimaal offroadrijden kunt u een lage gearing inschakelen, waardoor het remmen op de motor bijna dubbel zo effectief wordt in elke versnelling. Hierdoor biedt de Pajero altijd optimale trekkracht en beheersing om moeiteloos de steilste hellingen te bedwingen en te rijden door een dik pak sneeuw of een modderpoel. Super Select 4WD II (SS4-II) biedt u werkelijk de beste combinatie van rijeigenschappen onder alle denkbare omstandigheden.  

  EURO5B

  Ontdek de offroadprestaties

  De zeer grote aanrijhoek van de Pajero is van onschatbare waarde voor het rijden door uitdagend, ruw terrein. Samen met de legendarische Super Select 4WD II (SS4-II) zorgt dit ervoor dat de Pajero bijna elk terrein aankan. Of u nu een steile begroeide helling wilt bedwingen, klimmen over grote, lastige obstakels of een helling wilt op- of afrijden tot wel 45°, de mogelijkheden van de Pajero zijn vrijwel onbeperkt. 

  NB Genoemde cijfers betreffen de 3-deurs uitvoering. Raadpleeg voor de 5-deurs de bijbehorende specificaties.


    

  Advanced 4 wheel independent suspension

  Geavanceerde onafhankelijke wielophanging 

  De voorwielophanging met dubbele triangels en de multilink-achteras, allemaal uitgevoerd met spiraalveren, zorgen ervoor dat elk wiel geheel onafhankelijk beweegt ten opzichte van het tegenover liggende wiel op dezelfde as. Dit zorgt voor soepele, ontspannen rijeigenschappen en een gecontroleerde voertuigbeheersing op elk terrein. De verbeterde wielophanging van de Pajero vermindert niet alleen rolreacties van de carrosserie, deze draagt ook bij aan de veiligheid, zonder concessies te doen aan het pure rijplezier.  

  Towing capacity

  Maximaal aanhangwagengewicht 

  De Pajero beschikt over genoeg vermogen en trekkracht voor moeiteloos terreinrijden of het trekken van een aanhanger, trailer of caravan tot 3.500 kg (voor uitvoeringen met 18-inch wielen).

  pajero engine 3.2-litre DI-D

  3.2-liter DI-D

  Een geavanceerde 3.2-liter Common Rail Direct Injection Diesel (DI-D)-motor biedt de Pajero het vermogen om in elk terrein snel, soepel en stil te rijden. Hij wordt geleverd in combinatie met een automatische transmissie. Een roetfilter draagt bij aan de lagere emissiewaarden.

 • INTERIEUR 

  Plenty of space

  Volop ruimte

  Op elke zitrij van de Pajero kunt u zich heerlijk uitrekken en ontspannen. Daarnaast biedt hij een indrukwekkend grote bagageruimte, plus vele doordachte opbergmogelijkheden in het hele interieur, voor kleinere voorwerpen. Zo is de middenarmsteun in de Pajero niet alleen met een simpele beweging te verstellen in een aangenamere positie, binnenin bevindt zich voldoende ruimte voor uw persoonlijke bezittingen.

  Versatile seating

  Verstelbare stoelen

  Met de verstelbare stoelen past u de Pajero eenvoudig aan naar uw wensen, van een luxe 7-zits familieauto of 5-zits offroadvoertuig, tot een 2-zitter met een enorme bagageruimte. De derde zitrij kan snel en eenvoudig worden neergeklapt tot onder de vloer, waardoor een vlakke laadvloer ontstaat met royale hoogte voor bagage. Desgewenst kunt u de stoelen geheel uitnemen, waardoor u ook de opbergruimte onder de vloer volledig kunt benutten. De tweede rij stoelen is 60/40 neerklapbaar en kan worden opgeklapt tegen de rug van de voorstoelen, voor nog meer bagageruimte.

  Rockford acoustic design audio system

  ROCKFORD Acoustic Design™ Audio System

  Het Rockford Acoustic Design™ premium audio system, ontwikkeld door Rockford Corporation, vormt het hart van de entertainmentconsole. U zult genieten van de spectaculaire geluidskwaliteit, omringd door de 12 optimaal geplaatste speakers. Een krachtige subwoofer achterin zorgt voor een diepe, krachtige bas, terwijl 11 andere premiumspeakers de rijke stereobeleving compleet maken.

  Navigation system and rear pariking camera

  Navigatiesysteem en achteruitrijcamera

  Het royaal uitgevoerde SD Navigation System leidt u met heldere, gedetailleerde instructies op het high-definition touchscreen naar uw bestemming. Zodra de achteruitversnelling is ingeschakeld, ziet u op hetzelfde display de beelden van de achteruitrijcamera, voor moeiteloos achteruit inparkeren, zelfs in de kleinste ruimte.

  new-smartphone-display-audio

  Smartphone Link Display Audio

  Wat uw bestemming ook is, de reis ernaartoe zal nog aangenamer en veiliger zijn met Android Auto™ of Apple CarPlay. Sluit uw smartphone simpelweg aan met een USB-kabel op de Smartphone Link Display Audio en het plezier van de vele extra functies en infotainment kan beginnen. 
   
  Klik hier voor meer informatie 

  new-smartphone-display-audio 

  Smartphone Link Display Audio (Android Auto) 

  Wat uw bestemming ook is, de reis ernaartoe zal nog aangenamer en veiliger zijn met Android Auto™*. Sluit uw smartphone simpelweg aan met een USB-kabel op de Smartphone Link Display Audio en het plezier van de vele extra functies en infotainment kan beginnen.  

  Klik hier voor meer informatie
  * Introductiedatum in Nederland nog niet bekend

  car-play

  Smartphone Link Display Audio (Apple CarPlay)

  Wat uw bestemming ook is, de reis ernaartoe zal nog aangenamer en veiliger zijn met Apple CarPlay in de OUTLANDER. Sluit uw smartphone simpelweg aan met een USB-kabel op de Smartphone Link Display Audio en het plezier van de vele extra functies en infotainment kan beginnen.  

  Klik hier voor meer informatie
  * Alleen voor Apple CarPlay 


   
   
   

 • High seating position

  Hoge zitpositie 

  De Pajero ziet er niet alleen super veilig en krachtig uit – hij ís het ook. De hoge zitpositie in de Pajero biedt een goed zicht op de weg.  

  Xenon (HID) Headlamps 

  Xenon koplampen (HID) 

  Heldere xenonkoplampen (HID) zorgen voor optimale verlichting en zichtbaarheid. Ze zijn voorzien van aparte sproeiers en koplamphoogteregeling. Een automatisch dimmende binnenspiegel beperkt verblinding door het licht van de koplampen van een achteropkomende auto.  

  ASTC with brak assist control

  ASTC met Brake Assist Control 

  Active Stability and Traction Control is het geavanceerde veiligheidssysteem van de Pajero. Het reguleert de remkracht naar elk wiel afzonderlijk in bochten om de stabiliteit te vergroten. Het systeem zorgt ook voor optimale grip onder alle omstandigheden, zowel op de weg als in het terrein. ASTC voorkomt doorslippen van wielen op gladde ondergrond en minimaliseert het risico van onder- of overstuur tijdens te brute acceleratie in bochten. 

  Brake Assist verhoogt de remdruk als het system een noodstop detecteert. Het zorgt voor sneller en veiliger remmen in noodsituaties. 

  Het nieuwe Brake Override System zorgt ervoor dat het rempedaal prioriteit krijgt over het gaspedaal. Daardoor kan de bestuurder de auto afremmen zelfs als hij in paniek ook het gaspedaal intrapt en de motor de auto blijft aandrijven.  


  Multi-mode ABS with EBD 

  Multi-Mode ABS met EBD

  Het ABS met EBD-systeem van de Pajero zorgt voor een gelijkmatige, efficiënte verdeling van de remkracht naar alle wielen, ongeacht het aantal inzittenden, het gewicht van de bagage en de conditie van het wegdek. Hierdoor bent u altijd verzekerd van maximale remkracht en een stabiele wegligging. 

  Passive safety

  RISE-carrosserie

  De versterkte RISE-monocoque-carrosserie (Reinforced Impact Safety Evolution) met ingebouwd frame biedt de inzittenden bescherming en veiligheid door een zeer stijve constructie, met kreukelzones rondom het motorcompartiment om botsenergie te absorberen.                                                                                                                                                  

  ISO-FIX and seatableswith pretensioners 

  ISO-fix en veiligheidsgordels met gordelspanners

  Om kinderzitjes snel, eenvoudig en veilig te plaatsen, is de tweede zitrij van de Pajero voorzien van ingebouwde ISO-fix-bevestigingspunten. Veiligheidsgordels met gordelspanners en drukbegrenzing houden inzittenden beter op hun plaats, maar oefenen minder druk uit op het lichaam.

    Airbags

  Automatic high be

  Led Daytime running lamp with position lamp

  Airbags

  Om de bestuurder en passagiers optimale bescherming te bieden tijdens een aanrijding, is de Pajero niet alleen uitgerust met dual-frontairbags, maar ook met zijairbags en gordijnairbags. 

  Automatisch grootlicht

  Deze ingebouwde camerasensor controleert voortdurend de koplampen en achterlichten van tegemoetkomend verkeer en voorliggers. Zodra de camerasensor een naderend voertuig registreert, schakelt het Automatic High Beam-systeem automatisch over naar dimlicht. Zodra er geen tegemoetkomend verkeer en voorliggers met de verlichting ingeschakeld meer worden geregistreerd in de nabijheid van het voertuig, schakelt het systeem automatisch over op grootlicht. Dit maakt handmatig switchen overbodig en draagt bij aan uw comfort en veiligheid.

  LED Daytime Running Lights met stadslicht 

  Naast extra veiligheid door een betere zichtbaarheid overdag, dragen de LED Daytime Running Lights bij aan de stijlvolle uitstraling van de Pajero.

 • In de rally is informatie alles. Het Repsol Mitsubishi Ralliart Team gebruikte bij alle sessies toptechnologie om over de beste gegevens te beschikken. De ingenieurs in het controlecentrum beschikten real time over informatie van de belangrijkste componenten van het voertuig tijdens het rijden. Dit betekende dat het team constant de ophanging, de motor en de versnellingsbak kon controleren. Door een zeer groot aantal variabelen zoals hitte, slijtage, brandstofverbruik, koppel en vermogen te onderzoeken, zijn prestaties immers te optimaliseren en potentiële problemen op te sporen. Al deze kennis is benut om de 4WD-modellen van Mitsubishi Motors betrouwbaar, krachtig en efficiënt te maken. 


  DAKAR RALLY 


   

  1983

  Dakar rally - 1983

  1984

  Dakar rally - 1984

  1985

  Dakar rally - 1985

  In 1985 won Mitsubishi voor het eerst de Dakar-rally met de Pajero. Tot 1998 is nog vier keer de woestijnrace gewonnen. Ook was er een reeks overwinningen tussen 2001 en 2008. Tot op heden kan Mitsubishi twaalf overwinningen op zijn naam schrijven. Hiermee is het merk het succesvolste fabrieksteam in de Dakar-rally ooit. 

  1986

  Dakar rally - 1986

  1987

  Dakar rally - 1987

  1988

  Dakar rally - 1988

  1989

  Dakar rally - 1989

  1990

  Dakar rally - 1990

  1991

  Dakar rally - 1991

  1992

  Dakar rally - 1992

  1993

  Dakar rally - 1993

  1994

  Dakar rally - 1994

  1995

  Dakar rally - 1995

  1996

  Dakar rally - 1996

  1997

  Dakar rally - 1997
   

  1998

  Dakar rally - 1998

  1999

  Dakar rally - 1999

  2000

  Dakar rally - 2000
   

  2001

  Dakar rally - 2001

  2002

  Dakar rally - 2002

  2003

  Dakar rally - 2003

  2004

  Dakar rally - 2004

  2005

  Dakar rally - 2005

  2006

  Dakar rally - 2006 

  2007

  Dakar rally - 2007

  In 2007 won Mitsubishi Motors voor de twaalfde keer de Dakar-rally: 's werelds zwaarste cross-country wedstrijd. Tijdens deze uiterste test versloeg de Pajero zijn concurrentie voor het zevende jaar op rij. Kennis en ervaring die in het heetst van de strijd zijn opgedaan, zijn benut voor de productieversies van de Mitsubishi Pajero. 

  2008

  Dakar rally - 2008

   

  70 JAAR 4X4 TECHNOLOGIE ERVARING 

     

  HERITAGE-2  

  Het eerste 4WD-prototype, de PX-33, verscheen in 1937. Sindsdien heeft Mitsubishi Motors de competitieve en ruige 4x4-wereld voortdurend gedomineerd, door het ontwikkelen en verbeteren van technologieën, zoals het befaamde Super Select 4WD-systeem. De eerste generatie Pajero werd gelanceerd in 1982. De vierde generatie Pajero beschikt nog altijd over hetzelfde stoere karakter, maar is doorontwikkeld tot een verfijnder voertuig, dat voldoet aan de verwachtingen en uitdagingen van de eenentwintigste eeuw. 

 • banner onderhoudscalculator modelpagina

  Mitsubishi Onderhoudscalculator

  Altijd advies op maat

  Door het invullen van het kenteken en de kilometerstand, krijgt u direct inzicht in het onderhoudstarief voor uw Mitsubishi. Maak vervolgens een afspraak bij uw dealer op het moment dat het u uitkomt. De getoonde prijzen zijn onderhoudsadviesprijzen inclusief BTW van Mitsubishi Motors, het staat u vrij om een ander tarief met uw dealer overeen te komen.