Geavanceerde veiligheidssystemen

Met geavanceerde technologie, waaronder slimme sensoren die je omgeving scannen en je waarschuwen bij gevaar, biedt de Outlander veiligheidsvoorzieningen van hoog niveau.

FORWARD COLLISION MITIGATION SYSTEM (FCM)

Meer veiligheid bij een aanrijding

Met een combinatie van camera’s en lasergestuurde radartechnologie beoordeelt FCM je snelheid en afstand tot je voorligger. Zodra het systeem het gevaar van een aanrijding waarneemt, waarschuwt FCM je met een akoestisch signaal en remt het systeem je auto automatisch af.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL SYSTEM (ACC)

Helpt je een veilige afstand bewaren

Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie om een veilige afstand te handhaven tussen jou en je voorligger. Nader je deze voorligger te dicht, mindert deze vaart of komt hij tot stilstand, dan zorgt ACC ervoor dat je auto automatisch vaart mindert of tot stilstand komt. ACC biedt veel extra veiligheid. Voor jou een zorg minder, vooral in fileverkeer.

LANE DEPARTURE WARNING (LDW)

Je auto waarschuwt zodra je slingert

Deze slimme veiligheidsvoorziening waarschuwt je met een piepsignaal en een weergave op het instrumentenpaneel, zodra je auto van rijbaan dreigt te wisselen zonder dat je de richtingaanwijzer hebt ingeschakeld.

HILL START ASSIST (HSA)

Voorkomt achteruitrollen op een helling

HSA maakt het eenvoudiger om weg te rijden op een steile helling door te voorkomen dat de auto ongewild achteruitrolt. Zodra het systeem een hellingshoek vaststelt, houdt het automatisch de remmen vast totdat je het gaspedaal intrapt.

REAR CROSS TRAFFIC ALERT (RCTA)

Zelfverzekerd achteruitrijden

Zodra radarsensoren in de achterbumper een naderend voertuig waarnemen terwijl je de auto in zijn achteruit hebt gezet, verschijnt er een waarschuwing op het multi-informatiedisplay, klinkt er een akoestisch signaal en licht er een waarschuwingslampje op in beide buitenspiegels.

ACTIVE STABILITY CONTROL (ASC)

Zodra je de controle verliest, corrigeert de auto zichzelf

De sensoren van het ASC-systeem registreren doorslippende wielen, waarna het motorvermogen automatisch wordt verminderd en de doorslippende wielen worden afgeremd. Voor maximale veiligheid en voertuigbeheersing.

Zeven airbags

Bescherming voor alle inzittenden

Om jou en je passagiers optimale bescherming te bieden bij een aanrijding, is de Outlander uitgerust met 7 airbags. Bestuurder en voorpassagier beschikken over een frontairbag en de bestuurder heeft een knieairbag voor extra bescherming bij een frontale botsing. Bij een aanrijding van opzij worden de bestuurder en voorpassagier beschermd door zijairbags en zowel de inzittenden voor als achter genieten bescherming door gordijnairbags, die aan weerszijden van het interieur van voor naar achter lopen.