Geniet vandaag van de technologie van morgen

The Outlander PHEV is een plug-in hybride EV. Hij is uitgerust met een 2.4-liter benzinemotor en twee geavanceerde elektromotoren (EV). De benzinemotor in de Outlander PHEV levert conventionele aandrijfkracht wanneer dit wordt gevraagd. De twee elektromotoren zorgen voor stille en zuinige rijeigenschappen. De geavanceerde Outlander PHEV schakelt naadloos over tussen beide krachtbronnen, voor de meest efficiënte prestaties.

Wat is het verschil tussen hybride, EV en PHEV?

Een hybridevoertuig maakt gebruik van een benzinemotor en elektromotoren, waarbij de batterij alleen oplaadt wanneer het voertuig in beweging is. Een elektrisch voertuig of EV daarentegen wordt enkel gevoed door een batterij, die opgeladen wordt aan een externe voeding.

Een plug-inhybride elektrisch voertuig (PHEV) is uitgerust met een benzinemotor, een of meerdere elektromotoren en een batterij, die opgeladen kan worden aan een externe voeding. Dit type voertuig is dus niet alleen makkelijk op te laden, het is ook veelzijdiger omdat je twee soorten aandrijving hebt die in harmonie samenwerken.

Stiller dankzij geavanceerde technologie

De benzinemotor in de OUTLANDER PHEV verzekert de klassieke aandrijving wanneer dat nodig is. De twee elektromotoren zorgen ervoor dat de auto stiller en zuiniger rijdt. Dankzij zijn geavanceerde technologie, schakelt de OUTLANDER PHEV naadloos over tussen beide krachtbronnen, met het oog op de efficiëntste prestaties.

TERUGWINNING VAN REMENERGIE

Vergroot de actieradius

Zodra de auto wordt afgeremd, wordt automatisch bewegingsenergie opgewekt. Om je te helpen de elektrische actieradius te vergroten, maakt de Outlander PHEV handig gebruik van deze remenergie. De elektromotoren winnen de remenergie van de auto terug door als generator voor de aandrijfaccu te gaan werken. Middels schakelflippers aan het stuur heb je de volledige controle over de hoeveelheid energie die je wilt terugwinnen. Je hebt keuze uit zes instellingen, afhankelijk van de rijomstandigheden. Bijkomend voordeel is dat je de remmen minder zwaar belast die daardoor minder slijten.

EV Priority

Kies zelf voor volledig elektrisch rijden

Je kunt ervoor kiezen om volledig elektrisch te rijden met de Outlander PHEV, door de EV Priority-schakelaar te bedienen. In dat geval rijd je niet alleen goedkoper per kilometer, de auto rijdt ook vrijwel geruisloos. Stel je eens voor: brandstof besparen terwijl je geniet van rustig, ontspannen autorijden zonder motorgeluid.