Slimme veiligheid

Al vanaf het moment dat wij ruim 100 jaar geleden auto’s gingen bouwen, zijn wij voorloper op het gebied van veiligheidstechnologie. Vandaag de dag zijn al onze modellen uitgerust met slimme systemen die bijdragen aan veiliger autorijden en bescherming bieden aan jou en je passagiers. 

Forward Collision Mitigation System (FCM)

Extra bescherming om een botsing te voorkomen

FCM beoordeelt de afstand en snelheid ten opzichte van je voorligger met een combinatie van camera’s en lasergestuurde radartechnologie. Zodra het systeem het gevaar van een botsing waarneemt, waarschuwt het met een akoestisch signaal en remt het je auto automatisch af. 

Lane Departure Warning (LDW)

Je auto waarschuwt je zodra je slingert

Dit slimme systeem waarschuwt je met een piepsignaal en een waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel zodra je je rijbaan dreigt te verlaten zonder dat je de richtingaanwijzer hebt ingeschakeld. Wanneer een achteropkomend voertuig nadert, geeft Lane Change Assist (LCA) je een melding met een zoemer en licht een lampje op in de betreffende buitenspiegel. Op die manier weet je dat de weg naast je niet vrij is om van rijbaan te veranderen. 

Automatic High Beam (AHB)

Automatisch omschakelen tussen grootlicht en dimlicht

Voor meer ontspannen rijden in het donker schakelt het grootlicht automatisch om naar dimlicht zodra het systeem een tegenligger waarneemt. Zodra deze is gepasseerd, schakelt het systeem weer terug naar grootlicht. Zo hoef je dus nooit je hand van het stuur te nemen om dit handmatig te doen. 

Blind Spot Warning (BSW)

Geen dode hoeken meer

Deze voorziening maakt gebruik van radarsensoren om te scannen of zich voertuigen in je dode hoeken bevinden. Wanneer je van rijbaan wilt veranderen, licht een lampje op in de betreffende buitenspiegel en er klinkt een zoemer. 

Rear Cross Traffic Alert (RCTA)

Veilig achteruitrijden

Wanneer de auto in zijn achteruit staat en sensoren in de achterbumper nemen een naderend voertuig waar, dan verschijnt een waarschuwing op het multi-informatiedisplay. Ook klinkt er een zoemer en lichten er waarschuwingslampjes op in beide buitenspiegels. 

RISE-carrosserie

Ontworpen om jou te beschermen

De ASX is uitgevoerd met onze geavanceerde Reinforced Impact Safety Evolution (RISE)-carrosserie. Deze is op strategische plaatsen verstevigd om bij een aanrijding met grote impact de botsenergie optimaal te absorberen en weg te geleiden van het interieur. Deze constructie biedt jou en je passagiers optimale bescherming wanneer het er werkelijk op aankomt.

7-airbags

Optimale bescherming

Om jou en je passagiers maximale bescherming te bieden bij een botsing, is de ASX uitgevoerd met 7-airbags. De bestuurder en voorpassagier worden bij een frontale botsing beschermd door frontairbags, met een extra knieairbag voor de bestuurder. Bij een zijwaartse botsing of aanrijding bieden zijairbags bescherming aan de voorste inzittenden en gordijnairbags, die aan weerszijden van voor tot achter lopen, beschermen de inzittenden op beide zitrijen.

Hill Start Assist (HSA)

Eenvoudig wegrijden op steile hellingen

Wanneer je wilt wegrijden op een steile helling, maakt Hill Start Assist het je gemakkelijk door de remmen nog tot twee seconden vast te houden, totdat je het gaspedaal intrapt. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over ongewild achteruitrijden.