Veiligheid

Al sinds het ontwikkelen van onze allereerste auto heeft veiligheid de hoogste prioriteit. De ASX is hiervan een goed voorbeeld. Hij is uitgerust met een uitgebreid pakket slimme voorzieningen die jou bescherming bieden en bijdragen aan veiliger autorijden.
asx

HILL START ASSIST (HSA)

Hellingproef

Zodra je op een steile helling de rem loslaat en het gaspedaal bedient, houdt de Hill Start Assist de remmen nog twee seconden vast, zodat je auto niet achteruit rolt.

ZEVEN AIRBAGS RONDOM

Optimale bescherming

Om jou en je passagiers optimale bescherming te bieden bij een aanrijding, is de ASX uitgerust met 7 airbags. Bestuurder en bijrijder beschikken beide over een frontairbag en de bestuurder heeft een knie-airbag voor extra bescherming bij een frontale botsing. Bij een aanrijding van opzij worden de bestuurder en bijrijder beschermd door zij-airbags.

ACTIVE STABILITY CONTROL (ASC)

Grip op de weg

Het Active Stability Control en Traction Control-systeem (ASTC) gebruikt sensoren om de bewegingen van de auto te analyseren en herkent het doorslippen van een of meer wielen. ASTC helpt de auto stabiel en onder controle te houden door het motorvermogen te regelen en soms remkracht op bepaalde wielen toe te passen.