Je ideale reisgenoot voor elke dag

Wij ontwierpen de nieuwe ASX voor de avonturen van alledag. De nieuwe ASX heeft een uitmuntende wegligging, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. 

Oprijdhoek/afrijdhoek

Zoek het hogerop

De carrosserie van de ASX is zo ontworpen, dat je met speels gemak een helling oprijdt en ook weer afrijdt.

Schakelflippers

Snel en soepel schakelen

Met de sportieve schakelflippers aan de stuurkolom kun je snel en soepel schakelen door deze simpelweg aan te tikken. Zou houd je je handen altijd aan het stuur voor volledige voertuigbeheersing. 

Auto Stop and Go System (AS&G)

Bespaar brandstof en verminder uitstoot

Auto Stop & Go schakelt de motor uit als de auto tot stilstand komt, zoals bij het wachten voor een verkeerslicht of zodra je stopt voor een file. Dit systeem bespaart brandstof en vermindert de uitstoot van CO₂, zonder elektronische systemen te verstoren. De motor slaat onmiddellijk weer aan zodra je het gaspedaal intrapt, dus je bent meteen weer onderweg. 

Cruise control

Extra ontspannen tijdens lange ritten

Met de cruise control ingeschakeld, houdt je auto de gekozen snelheid vast zonder dat je het gaspedaal hoeft te bedienen. Dit betekent: nog meer ontspannen rijden, vooral tijdens lange ritten. Door simpelweg op het rempedaal te trappen, schakel je het systeem weer uit. 

Turbomotor met directe brandstofinspuiting

Krachtig en zuinig in één

De ASX is uitgevoerd met een 2.0-liter 16-kleppen-4-cilinder MIVEC*-motor met CVT-automaat en Auto Stop & Go. Deze motor biedt voldoende vermogen voor sportieve prestaties en is tegelijk zuiniger dankzij het lichtere aluminium motorblok. 

SUV-eigenschappen

Neemt hobbels met speels gemak

De ASX beschikt over alle voordelen die een SUV biedt. Door de hoge zitpositie heb je een beter zicht op de weg voor je. En dankzij zijn grote bodemvrijheid hoef je je geen zorgen te maken over ondergelopen wegen, verkeersdrempels of hoge putdeksels.